eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sydney, 2018. szeptember 21.Kipróbálja az egyik vásárló az Apple amerikai számítástechnikai cég új  iPhone XS okostelefonját egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülék árusításának megkezdése után.  (MTI/EPA/Paul Braven)
Nyitókép: Kipróbálja az egyik vásárló az Apple új okostelefonját egy sydney-i üzletben 2018. szeptemberében. (MTI/EPA/Paul Braven)

Uniós szigor: elvesztettek egy fontos funkciót az iPhone-felhasználók

Az Apple megszünteti az Európai Unióban azt a megoldást, amely lehetővé teszi a webes alkalmazásikonok kirakását a telefon főképernyőjére.

Márciusban hivatalosan is élesíti az iOS 17.4-es frissítést az Apple, amelynek következtében számos dolog megváltozik majd az Európai Unióban élő – így a magyarországi – iPhone-felhasználók számára. Ennek részeként az EU-n belül már nem csak az App Store-ból lehet alkalmazásokat letölteni, illetve az Apple arra is lehetőséget ad majd, hogy a Safari mint böngészőprogram teljes egészében kikerülhető legyen, ezeknek azonban negatív hozadéka is lesz – írja az Index.

A változtatások egyik mellékhatása, hogy az iOS 17.4 megszüntetni a kezdőlapra kihelyezhető webes alkalmazásikonokat, amelyeket korábban előszeretettel vettek igénybe a felhasználók olyan webes appok esetében, amelyek nem rendelkeztek natív iOS-es alkalmazással. A funkció lényege az volt, hogy a Safariban egy weboldalt böngészve, majd a megosztás gombra kattintva bármikor ki lehetett helyezni egy ikont a kezdőlapra, melyre később rábökve egyből az adott weboldal apposított felülete nyílt meg.

Az iPhone a frissítés után támogatni fogja az alternatív böngészőmotorokat az EU-ban, és az Apple szerint ez a változás – amelyet a digitális piacokról szóló törvény, azaz a DMA ír elő – az oka annak, hogy az Európai Unióban kénytelen volt megszüntetni a kezdőképernyőn a webes alkalmazások támogatását. "Az uniós felhasználók továbbra is közvetlenül a kezdőképernyőről érhetik el a weboldalakat könyvjelzőn keresztül, minimális hatással a funkcionalitásra" – tette hozzá az Apple.

Az Apple nem részesítheti előnyben a Safarit a harmadik féltől származó böngészőmotorokkal szemben, ezért, mivel nem kínálhat támogatást a Home Screen webalkalmazásokhoz harmadik féltől származó böngészők számára, a Safarin keresztül sem tud támogatást nyújtani.

Az uniós felhasználók tehát továbbra is közvetlenül a kezdőképernyőről, könyvjelzőn keresztül érhetik el a weboldalakat, ez azonban nem egy webes appot, hanem közvetlenül a weboldalt fogja megnyitni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×