eur:
392.74
usd:
366.09
bux:
66823.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Sydney, 2018. szeptember 21.Kipróbálja az egyik vásárló az Apple amerikai számítástechnikai cég új  iPhone XS okostelefonját egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülék árusításának megkezdése után.  (MTI/EPA/Paul Braven)
Nyitókép: Kipróbálja az egyik vásárló az Apple új okostelefonját egy sydney-i üzletben 2018. szeptemberében. (MTI/EPA/Paul Braven)

Uniós szigor: elvesztettek egy fontos funkciót az iPhone-felhasználók

Az Apple megszünteti az Európai Unióban azt a megoldást, amely lehetővé teszi a webes alkalmazásikonok kirakását a telefon főképernyőjére.

Márciusban hivatalosan is élesíti az iOS 17.4-es frissítést az Apple, amelynek következtében számos dolog megváltozik majd az Európai Unióban élő – így a magyarországi – iPhone-felhasználók számára. Ennek részeként az EU-n belül már nem csak az App Store-ból lehet alkalmazásokat letölteni, illetve az Apple arra is lehetőséget ad majd, hogy a Safari mint böngészőprogram teljes egészében kikerülhető legyen, ezeknek azonban negatív hozadéka is lesz – írja az Index.

A változtatások egyik mellékhatása, hogy az iOS 17.4 megszüntetni a kezdőlapra kihelyezhető webes alkalmazásikonokat, amelyeket korábban előszeretettel vettek igénybe a felhasználók olyan webes appok esetében, amelyek nem rendelkeztek natív iOS-es alkalmazással. A funkció lényege az volt, hogy a Safariban egy weboldalt böngészve, majd a megosztás gombra kattintva bármikor ki lehetett helyezni egy ikont a kezdőlapra, melyre később rábökve egyből az adott weboldal apposított felülete nyílt meg.

Az iPhone a frissítés után támogatni fogja az alternatív böngészőmotorokat az EU-ban, és az Apple szerint ez a változás – amelyet a digitális piacokról szóló törvény, azaz a DMA ír elő – az oka annak, hogy az Európai Unióban kénytelen volt megszüntetni a kezdőképernyőn a webes alkalmazások támogatását. "Az uniós felhasználók továbbra is közvetlenül a kezdőképernyőről érhetik el a weboldalakat könyvjelzőn keresztül, minimális hatással a funkcionalitásra" – tette hozzá az Apple.

Az Apple nem részesítheti előnyben a Safarit a harmadik féltől származó böngészőmotorokkal szemben, ezért, mivel nem kínálhat támogatást a Home Screen webalkalmazásokhoz harmadik féltől származó böngészők számára, a Safarin keresztül sem tud támogatást nyújtani.

Az uniós felhasználók tehát továbbra is közvetlenül a kezdőképernyőről, könyvjelzőn keresztül érhetik el a weboldalakat, ez azonban nem egy webes appot, hanem közvetlenül a weboldalt fogja megnyitni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

A legutóbbi negyedéves magyar GDP-adatok kapcsán kevésbé volt ok az örömre, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, vagyis elakadt a harmadik negyedévben megindult növekedés. Az idei első negyedévvel kapcsolatban viszont már most jó hír, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 13. tagállamként az unióban – 30 napos határidővel publikálja majd első GDP-becslését, azaz az eddigi, a negyedévet követő 45. napon közölt GDP volumenindexet 15 nappal korábban, a negyedévet követő 30. napon teszi közzé. A lépés jelentőségéről és annak hátteréről a statisztikai hivatalt kérdezte a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×