eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Getty Images/ Tara Moore

Az iPhone-tulajdonosok egy része most pénzt kap az Apple-től

A cégek azzal vádolták egy perben, hogy a mobiltelefonjait szándékos lassította, az Apple tagadta az állításokat, most mégis elkezdte a kártérítések kifizetését a mobiltulajdonosoknak.

Az Apple megkezdte a kifizetéseket egy régóta húzódó csoportos perben, amelyben a felperesek azt állították, az Apple frissítésekkel szándékosan lelassította az iPhone-ok működését – írja a Portfolio.

A csoportos perben részt vevők részesedést kapnak az 500 millió dolláros kártérítésből, ami keresetenként körülbelül 92 dollárt jelent számukra. Az amerikai ügy 2017 decemberére nyúlik vissza, amikor az Apple megerősítette a telefontulajdonosok körében régóta fennálló gyanút azzal, hogy elismerte, szándékosan lelassított egyes iPhone-okat, ahogy azok öregedtek. Azt állították, hogy az akkumulátorok öregedésével csökkent a telefonok teljesítménye, és így a "lassítás" meghosszabbította a telefonok élettartamát.

A vállalatot azzal is vádolták, hogy egyes iPhone-ok teljesítményét anélkül fogta vissza, hogy erről tájékoztatta volna a felhasználókat. Az Apple a probléma megoldására akkucserét ajánlott fel kedvezményes áron, végül ez vezetett az amerikai bírósági eljáráshoz. A megegyezés idején úgy becsülték, hogy fejenként mindössze 25 dollárt kaphatnak az érintettek, de a tényleges kifizetés ennek majdnem négyszerese lett.

Az Apple korábban "alaptalannak" nevezte a vádakat, és azt mondta, hogy "soha nem tettünk – és soha nem is tennénk – semmit, hogy szándékosan lerövidítsük bármely Apple-termék élettartamát, vagy rontsuk a felhasználói élményt".

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×