eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Hátborzongató látványra bukkantak a barlang mélyén

Kutatók körülbelül 400 kilogrammnyi csontot gyűjtöttek össze egy, a szibériai Khakassia város közelében található barlangból. Voltak közöttük mamutok, orrszarvúk, gyapjas bölények, jakok, szarvasok, gazellák, ősi barnamedvék, rókák, farkasok, rágcsálók, békák, varangyok, madarak és halak is – írja az IFLScience cikkét szemlézve a 24.hu.

A szakemberek találtak hiénáktól származó csontokat is, egészen fiatal, még kölyök egyedek maradványait is, ami – a csontokon talált jellegzetes harapásnyomok mellett –­ megerősítette a feltételezést: jégkorszaki barlangi hiénák búvóhelyét fedezték fel, amit az állatok 42 ezer évvel ezelőtt használhattak.

A mára kihalt hiénák ide hordták be zsákmányukat, a tudósok szerint ez a legnagyobb, barlangihiéna-barlang Ázsiában. A faj 14-11 ezer évvel ezelőtt halt ki, a ma is élő foltos hiéna hideg éghajlathoz alkalmazkodott alfaja volt, de csaknem kétszer nagyobb volt jelenkori rokonánál: súlya 100 kilogramm körül mozgott.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×