eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
3D Render of Planet Earth with Clouds and City Lights. Planet Earth maps courtesy of NASA: https://visibleearth.nasa.gov/images/144875/earth-at-night-black-marble-2012-color-maps-v2.
Nyitókép: DrPixel/Getty Images

Velük építene űrállomást Oroszország

Az orosz űrügynökség, a Roszkoszmosz felajánlotta Egyiptomnak és Algériának, hogy Moszkvával együtt építsen meg egy űrállomást – erről Jurij Boriszov, a hivatal elnöke számolt be Vlagyimir Putyin államfőnek.

A Hvg.hu cikke szerint Boriszov elmondta, hogy ügynöksége egyebek mellett közös műholdfejlesztést is javasolt a különböző afrikai országok űrhivatalainak vezetőivel folytatott tárgyalásokon. „Teljes körű együttműködésről van szó. Nem csak arról, hogy felkészítjük ezen államok űrhajósait, hanem arról is, hogy az együttműködő országok megépíthessék a maguk nemzeti űrmoduljaikat is” – magyarázta Boriszov.

Hozzátette: az új orosz űrállomás építése 2024-ben kezdődik meg. Oroszország korábban az USA-val és az európai államokkal működött együtt a világűrben – közösen használják a Nemzetközi Űrállomást is – ám az együttműködést megsínylette, hogy a nyugati államok az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt az űrbeli kooperációt is megnehezítő szankciókat léptettek életbe Moszkva ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×