eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Mitsubishi Magyarország

Ismerősnek tűnhet a japán autóóriás nagy visszatérője – képek

Az autó értékesítése októberben kezdődik.

Mivel az év elején bemutatott új Mitsubishi ASX a Renault Captur átemblémázott változata, nem okozhat meglepetést, hogy a most bemutatott új, hetedik generációs Mitsubishi Colt viszont a nemrég frissített Renault Clio ikertestvérének tekinthető – írja az Origo.

A japán verzió megjelenése csak az első-hátsó lökhárítókban, a fényszórókban és a krómbetétes hűtőmaszkban tér el a francia eredetiétől, a fémből préselt karosszériaelemek csereszabatosak. Mégis, a határozott formavilágú orr-résznek köszönhetően nagyobb a különbség a Colt és a Clio, mint az ASX és a Captur között.

Mitsubishi Magyarország
Mitsubishi Magyarország

Bent is minden a Clióból származik, leszámítva a kormányon látható gyémántos emblémát és az infotainment rendszer grafikai megoldásait. A drágább változatokban 7 colos digitális műszerfal és 10 colos, álló formátumú érintőképernyő van, a szerényebb felszereltségekhez analóg műszerfal és 7, vagy 9 colos érintőképernyő jár.

A belépő szintet a Daciákból is ismert, háromhengeres, egyliteres, 65 lóerő szívó benzinmotor jelenti, amelyhez ötfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik. Aki lendületesebb autózásra vágyik, mint a 17 másodperces 0-100 km/-s gyorsulás, az rendelheti turbós egyliteressel (90 lóerős teljesítménnyel) és hatfokozatú manuális sebességváltóval is a Coltot.

A legdrágább és legtakarékosabb verzió a 145 lóerős öntöltő hibrid lesz, amelynek hajtásrendszerében a négyhengeres, 1,6 literes szívó benzinmotort villanyhajtás és egy körmös kapcsolású automata sebességváltó egészíti ki. A hibrid Colt városban az idő 80 százalékában leállítja a benzinmotorját, így a kombinált átlagfogyasztása csupán 4,35 liter. A csak Európában árult kisautó 2023 őszi piacra lépése idején mindegyik hajtáslánc kapható lesz.

Mitsubishi Magyarország
Mitsubishi Magyarország
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×