eur:
390.35
usd:
368.54
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Mitsubishi Magyarország

Ismerősnek tűnhet a japán autóóriás nagy visszatérője – képek

Az autó értékesítése októberben kezdődik.

Mivel az év elején bemutatott új Mitsubishi ASX a Renault Captur átemblémázott változata, nem okozhat meglepetést, hogy a most bemutatott új, hetedik generációs Mitsubishi Colt viszont a nemrég frissített Renault Clio ikertestvérének tekinthető – írja az Origo.

A japán verzió megjelenése csak az első-hátsó lökhárítókban, a fényszórókban és a krómbetétes hűtőmaszkban tér el a francia eredetiétől, a fémből préselt karosszériaelemek csereszabatosak. Mégis, a határozott formavilágú orr-résznek köszönhetően nagyobb a különbség a Colt és a Clio, mint az ASX és a Captur között.

Mitsubishi Magyarország
Mitsubishi Magyarország

Bent is minden a Clióból származik, leszámítva a kormányon látható gyémántos emblémát és az infotainment rendszer grafikai megoldásait. A drágább változatokban 7 colos digitális műszerfal és 10 colos, álló formátumú érintőképernyő van, a szerényebb felszereltségekhez analóg műszerfal és 7, vagy 9 colos érintőképernyő jár.

A belépő szintet a Daciákból is ismert, háromhengeres, egyliteres, 65 lóerő szívó benzinmotor jelenti, amelyhez ötfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik. Aki lendületesebb autózásra vágyik, mint a 17 másodperces 0-100 km/-s gyorsulás, az rendelheti turbós egyliteressel (90 lóerős teljesítménnyel) és hatfokozatú manuális sebességváltóval is a Coltot.

A legdrágább és legtakarékosabb verzió a 145 lóerős öntöltő hibrid lesz, amelynek hajtásrendszerében a négyhengeres, 1,6 literes szívó benzinmotort villanyhajtás és egy körmös kapcsolású automata sebességváltó egészíti ki. A hibrid Colt városban az idő 80 százalékában leállítja a benzinmotorját, így a kombinált átlagfogyasztása csupán 4,35 liter. A csak Európában árult kisautó 2023 őszi piacra lépése idején mindegyik hajtáslánc kapható lesz.

Mitsubishi Magyarország
Mitsubishi Magyarország
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×