eur:
387.39
usd:
369.79
bux:
55993.16
2023. október 3. kedd Helga
Massive Iceberg floating in the Southern Ocean in Antarctica with snow covered mountains in the background
Nyitókép: Ray Hems/Getty Images

Ötször nagyobb volt Budapestnél, de megsemmisült

Megsemmisült a világlegnagyobb jéghegye - írja a Live Science. A műholdak képei azt mutatják, hogy a képződmény több kisebb, város méretű jégheggyé tört szét.

A Budapestnél körülbelül ötször nagyobb A-76A "tragédiájáról" a 24.hu ír a külföldi cikk alapján.

Az A-76A a hatalmas A-76 jelzésű, Budapestnél csaknem 7,5-szer nagyobb jégtábla utolsó megmaradt darabja volt.

Az A-76 korábban három darabra esett, közülük a legnagyobb volt az A-76A jéghegy. Az A-76 még 2021 májusában tört le az antarktiszi Filchner-Ronne selfjégből. Három 2 évvel később, idén május 24-én a NASA Terra műholdja rögzítette, amint az A-76A hat darabra vált szét, amelyek szép lassan távolodnak egymástól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
Brutális változások előtt a hazai építőipar! - Senkit nem fog kímélni!

Brutális változások előtt a hazai építőipar! - Senkit nem fog kímélni!

A világ számtalan iparágában zajlik folyamatosan a digitális forradalom és nincs ez másként az építőiparban sem. A világ egyes részein azonban kilométerekkel járnak előttünk, így az egyetlen esély, hogy rohamlépésekkel zárkózunk fel, különben sokan kereshetnek új hivatást maguknak. A kulcs azonban nem a digitalizáció és az innováció, az csupán az eszköz! A cél az egyre nagyobb nyomást jelentő zöld kritériumok teljesítése, a nehezedő finanszírozási környezetben a költségek csökkentése és racionalizálása, valamint az építőipar humán erőforrásának újrastrukturálása. A törvény erejével forgatják fel az egész szektort, amint életbe lépnek a legújabb állami szabályok! Ne maradjon le Ön se az építőipar legfontosabb őszi csúcstalálkozójáról!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×