eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Modern empty temporary intensive care emergency room is ready to receive patients with coronavirus infection.
Nyitókép: Akiromaru/Getty Images

411 nap után gyógyult fel egy brit férfi a Covidból

A férfi veseátültetése utáni immunhiányos állapotában nem tudott megszabadulni a fertőzéstől, melyet a koronavírus egy korábbi variánsa okozott nála.

A férfi betegségének hossza rekord: senki más nem volt ilyen hosszan Covid-pozitív a világon úgy, hogy túl is élje a megbetegedést. Még 2020 decemberében lett pozitív tesztje - és annak ellenére, hogy tünetei fokozatosan enyhültek, egészen 2022 januárjáig volt jelen szervezetében a koronavírus.

A londoni Guy's and St Thomas' Hospital szakemberei azt mondják, nem tudnak arról, hogy bárki más a világon ilyen hosszan hordozta volna a vírust a szervezetében úgy, hogy aztán felgyógyuljon abból - írja a Sky News.

A férfit megfertőző vírusról a szekvenálás során kiderült, hogy az eredeti, vuhani törzsbe tartozik. Az információ birtokában a Regeneron nevű antitestkoktélt használták az orvosok az 59 éves férfi meggyógyítására. Ezt a készítményt kapta Donald Trump is akkor, amikor megfertőződött a koronavírussal.

Ugyanez az orvoscsoport kezelt egy másik, alapbetegséggel rendelkező, koronavírusos beteget, aki 505 napnyi betegséget követően hunyt el.

Nála és a 411 napot követően felgyógyult férfinél is vizsgálatokat bizonyították, hogy nem újrafertőződtek, hanem tényleg több mint egy éven át volt jelen szervezetükben a vírus. Ez az állapot különbözik a hosszú Covidtól, melynél a tünetek bár hónapokon át fennállhatnak, de a tesztek negatívak.

A két beteget kezelő orvoscsoport az elhúzódó fertőzések kezelésére alkalmas antitestkoktél-gyógyszerek fejlesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×