eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kidney disease concept. 3d illustration
Nyitókép: Rasi Bhadramani/Getty Images

Úgy tűnik, a deltával is összeszűrte a levet az omikron

A deltakron esetszáma igen alacsony, a kórházba kerülési arány viszont figyelemre méltó.

A folyamatosan megjelenő koronavírus-mutációk között Cipruson azonosítottak egy olyan változatot, amely a delta és az omikron kereszteződéséből születhetett meg, az Index gyűjtött össze mindent a Cyprus Mailre támaszkodva, amit tudni erről a mutánsról.

A fantázianeve: deltakron, a szigetországban eddig 25 esetben azonosították tulajdonságai alapján.

Az érintettek közül 11-en voltak kórházban is (tehát az intézményi előfordulása gyakoribb a többi variánsénál), 14-en "lábon kihordták" a betegséget nem.

A terjedésére jellemző, hogy a helyi szakemberek szerint az omikron simán kiszoríthatja, emiatt nem ad okot különösebb aggodalomra ez a változat.

Márpedig számos szakember között - mint a cikk rámutat - Karikó Katalin is úgy tartja, az omikron lehet az utolsó variáns, amelynek megjelenése az egész világra kiható érdemi következményekkel jár.

A közelmúltban jelentett variánsok közül ez és a francia mutáns (IHU) ismert, de az IHU esetében is igen kevés érintettről tudni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×