eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pesti József/Szoljon.hu

Rusvai Miklós virológus: "kevés jóra" számíthat, aki 60 év felett nincs beoltva

Az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával növelné, amelyből kiderül, a kórházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva.

Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból - jelentette ki Rusvai Miklós virológus csütörtökön a köztelevízióban.

Hozzátette: a hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva, ezek az emberek "kevés jóra számíthatnak", mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt.

Rusvai Miklós hangsúlyozta:

nagyon hasznos lenne, ha az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával lehetne növelni, amelyből megtudható, hogy a koronavírus miatt kórházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva.

Véleménye szerint - a külföldi adatokkal összhangban - az intenzíven fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya.

Kiétert arra is, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A jövő héten csapadékos időszak kezdődik, ami nagy valószínűséggel a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával hozza majd - vélekedett a virológus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×