eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Oltáshoz készíti elő a kínai Sinovac vállalat által gyártott Coronavac koronavírus elleni vakcinát egy orvos az első kárpátaljai tömeges oltóponton az ungvári PADIJUN gyermek- és ifjúsági központban a megnyitó napján, 2021. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Biztató eredményeket hozott egy újabb vakcina a gyerekek oltásában

Az első klinikai kísérletek szerint a SARS-CoV-2 vírus ellen kifejlesztett kínai CoronaVac-vakcina biztonságos lehet a gyermekek és a serdülők számára, és erős antitestválaszt vált ki a beoltottakban.

A klinikai vizsgálatokról szóló tanulmányt a The Lancet Infectious Diseases folyóiratban publikálták.

Kínai kutatók randomizált, kettős vak, 1-2-es fázisú, ellenőrzött klinikai vizsgálatot végeztek a CoronaVac-vakcinával, amelyet a kínai Sinovac Biotech gyógyszergyár fejlesztett ki. A klinikai kísérletben több mint 500 egészséges, 3–17 éves kor közötti gyermek és serdülőkorú vett részt.

Az eredmények szerint a két dózissal beoltott részvevők 96 százalékának szervezetében antitestek képződtek a SARS-CoV-2 vírussal szemben.

Az oltást követően a legtöbb mellékhatás enyhe vagy közepes mértékű volt, leggyakrabban az oltás helyén jelentkezett fájdalom.

A kutatók ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy a kisszámú résztvevővel végzett vizsgálat miatt az eredményeket óvatosan kell értelmezni, nem lehetett belőlük határozott statisztikai következtetéseket levonni.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×