eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk
Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Most lesznek bajban az oltatlanok - Szlávik János figyelmeztetése

Az indiai (delta) koronavírus-variáns enyhe tünetes betegeken keresztül komoly veszélyt jelenthet az immunológus szerint.

A köztévének nyilatkozó Szlávik János infektológus szerint az új koronavírus delta variánsa erősebb náthát okoz, amit nem feltétlenül vesznek komolyan a megbetegedők, így szabadon terjesztik a vírust, ez pedig komoly veszély az oltatlanokra nézve.

A Magyarországon kimutatott indiai mutánsos esetek száma viszont - tette hozzá - még mindig egyszámjegyű, de a tüskefehérje-változások miatt egyes újabb mutánsok sokkal erőteljesebben terjednek a közösségben, mint a korábbi brit vagy akár a kínai variáns, vagyis a vad vírus.

Azt is kijelentette nyilatkozatában, hogy az indiai mutáns ellen nem véd az egy beadott oltás, az van biztonságban, aki megkapta mind a kettőt, a második vakcina megkapásától pedig eltelt két hét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×