INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

delta

2021.09.06. 21:05

Így győzte le egy kis tajvani falu a deltát

Gyors, döntéskész és együttműködő: ez a három jelző írja le a legjobban azt, ahogyan néhány ezer ember kiszorította a vírustörzset élőhelyéről.
2021.08.31. 20:12

Az oltási kampány megtette hatását Európában: jön föl a gazdaság

Bár a trend még nem visszafordíthatatlan, és érzékelhető a Delta-variáns helyenkénti negatív visszahatása is, összességében az európai – de különösen eurózónabéli – gazdasági növekedés és foglalkoztatás-bővülés töretlen, egyes szektorokban évtizedes rekordokat dönt.
2021.08.18. 20:05

Pozitív eseteknél sem lesznek üresen kongó iskolák Szlovákiában

Szlovákiában a hamarosan kezdődő új tanévben nem fogják országosan bezárni az iskolákat, és koronavírus-tesztet sem kérnek majd a diákoktól. „Amennyiben pozitív eset jelenik meg az iskolában, a Közegészségügyi Hivatal rendeletei alapján fognak eljárni” – jelentette ki Branislav Gröhling oktatási miniszter, hozzátéve, azt akarják, hogy a tanulók elsősorban jelenléti formában tanuljanak. Az iskolák és óvodák emellett magasabb támogatást kapnak a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos kiadások fedezése érdekében az induló tanévben.
2021.08.16. 06:06

Kell még a maszk: így kering a delta az oltottak körében is

Más törzseknél sokkal inkább tud terjedni jelenlegi ismereteink szerint a delta variáns az oltottak körében: sokáig lehettünk bizakodók azzal kapcsolatosan, hogy az immunizált emberek nem vesznek részt a vírus továbbadásában, de a variáns által szertefoszlott ez az optimizmus.
2021.08.12. 11:40

Izrael meglépte: 3 éves kortól érvényesek az új szigorítások

Újabb járványügyi szigorításokról döntött az izraeli kormány a korábbiaknál sokkal fertőzőbb koronavírus-változat, a delta terjedésének megfékezésére - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.
2021.08.10. 07:38

Két héten belül romolhat a járások besorolása Szlovákiában

A szakértői konzílium már eljuttatta az egészségügyi minisztériumba az úgynevezett Covid-automata módosított változatát. Az új dokumentumban a jelenlegi hét fázis helyett már csak öttel számolnak: zölddel, narancssárgával, pirossal, bordóval és feketével. Az őszre várható újabb járványhullám beköszöntével a járások besorolása már attól is függene, hogy az adott régióban mekkora az oltottak aránya. Csehországban a reprodukciós ráta elérte az 1-et, a szakértők ugyanakkor további enyhítéseket helyeztek kilátásba. 
2021.08.09. 19:01

Rusvai Miklós: több kockázati tényező is van a negyedik járványhullám szempontjából

A víruskutató arra számít, hogy szeptember második felében megkezdődhet a koronavírus második hulláma. A szakember az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: a negyedi hullám felfutása attól függ, hogy hányan, milyen vírust hoznak haza a nyaralásból. Beszélt a gyerekek oltásának időzítéséről, az oltottak fertőződésének esélyéről a negyedik járványhullámban, valamint a 3. oltások lehetséges időpontjairól.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018