eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épülete, valamint a Lánchíd a főváros V. kerületében.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

A miniszterelnök az MTA elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután megbeszélést folytatott Freund Tamással, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökével Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen áttekintették a Magyar Tudományos Akadémia és a magyar tudományosság helyzetét. Az akadémia elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt az MTA új vezetésének programjairól és terveiről a magyar tudományos élet szervezésére vonatkozóan.

A felek megállapodtak arról, hogy a tudományos testület kidolgoz egy post-COVID stratégiát, középtávon pedig egy nemzeti pandémiás tervet is, amely a jelenlegi válsághelyzetet követő időszak kezelését is magában foglalja. Ez a koronavírus-járványhoz hasonló esetleges jövőbeni világjárványok jelentette kihívásokkal foglalkozik majd - mutatott rá a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×