eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép SARS-CoV-2 nevű koronavírussal (narancssárga) erősen fertőzött, pusztuló (zöld) sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.
Nyitókép: NIAID/NATIONAL INSTITUTES OF HEALTH HANDOUT

A koronavírus örökre is nyomot hagyhat a szervezeten

Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a tünetek elmúlnak 10-14 nap alatt, így kérdés, hogy ekkor gyógyultnak lehet-e nevezni a betegeket.

Kezd egyértelművé válni a szakértők számára, hogy a betegség tünetei tovább fennmaradnak, mint korábban gondolni lehetett – írta a CNN-t idézve a Portfolio. Amerikában például a pozitívra tesztelt emberek a tünetek megjelenését követően 10 nappal már visszatérhetnek a munkába vagy az iskolába, hacsak nem igényel a betegségük kórházi ellátást. Az új kutatások azonban azt mutatják, hogy messze nem szűnnek meg még ilyenkor a tünetek.

A British Medical Journal kedden publikált kutatása szerint

a betegeknek több mint egy hónapot is várniuk kell arra, hogy tesztelés során bebizonyosodjon, valóban túlestek már a fertőzésen.

A tanulmány egyúttal arra is rámutat, hogy ötből egy negatív eredményű teszt téves, ami arra utal, hogy sokan annak ellenére is terjesztik a vírust tudtukon kívül, hogy tesztjük negatív lett.

A CNN-nek nyilatkozó orvos szerint az eredmények arra utalnak, hogy a koronavírus káros nyomot hagy a vérkeringésben, így a tünetek akkor sem múlnak el, amikor már maga a vírus nincs jelen a szervezetben. Ezen fertőzöttek esetében egyelőre az sem egyértelmű, visszatér-e az életük oda, ahol előtte volt.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×