INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

koronavírus

tudomány

külföld

Laborvizsgálat a kínai Santung tartományban fekvő Jinan megye egyik kórházában 2020. február 12-én. A koronavírus előidézte tüdőgyulladás halálos áldozatainak száma 1114-re emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el.

Így néz ki, ahogy a koronavírus előtör a sejtekből - fotók

Infostart / MTI

Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) közreadott két, elektronmikroszkópos képet a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról.

A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza.

A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19 betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el.

A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.

A koronavírusról szóló híreinket ITT olvashatják.

Hamilton, 2020. február 17.
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról, amint laboratóriumban tenyésztve a narancsárga színű kórokozó előtör a környező sejtből. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.
MTI/AP/NIAID-RML
A SARS-CoV-2 nevű koronavírus, amint laboratóriumban tenyésztve a narancsárga színű kórokozó előtör a környező sejtből. MTI/AP/NIAID-RML
Egyesült Államok, 2020. február 15.
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott, keltezetlen elektronmikroszkópos felvétel a tüdőgyulladást okozó új koronavírusról, amint a laboratóriumban tenyésztett narancsárga színű kórokozó előtör a környező sejtből. A járványt okozó vírust egy amerikai betegből nyerték ki.
MTI/AP/NIAID
A járványt okozó vírust egy amerikai betegből nyerték ki. MTI/AP/NIAID
Hamilton, 2020. február 17.
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.
MTI/AP/NIAID-RML
MTI/AP/NIAID-RML

Nyitókép: MTI/EPA/Featurechina/Vang Jan-ping
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018