eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának épülete a IX. kerületi Hőgyes Endre utcában 2019. március 1-jén. A gyógyszerészeti képzést tekintve a világ 200 legjobb egyeteme között szerepel a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) frissen publikált szakterületi rangsorán.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Így állnak nemzetközi összevetésben a magyar egyetemek

Saját területén a Semmelweis Egyetem áll a legközelebb ahhoz, hogy a top 100-ba kerüljön. A legjobb 1400 között 8 intézményünk van.

A Szent István Egyetem belépésével már nyolc magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet a világ 1400 legjobb egyetemét felsoroló ranglistán - írja a Magyar Nemzet.

A tizenhárom különböző mutató alapján összeállított Times Higher Education listán a a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Műegyetem és a Corvinus is szerepel.

A Semmelweis Egyetem saját szakterületén már attól sem áll messze, hogy világszinten a top 100-ba kerüljön - teszi hozzá a lap.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×