eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Semmelweis Egyetem standja a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a megnyitó napján a fővárosi Hungexpón 2020. január 9-én. Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett eseményen csaknem 140 kiállító - köztük több mint tíz ország mintegy hatvan felsőoktatási intézménye - várja a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt.
Nyitókép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nőtt a személyes érdeklődés a felsőoktatási lehetőségek iránt

Közel 55 ezren látogattak ki a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra. Többen voltak, mint 2019-ben.

Az idén többen látogattak ki az Educatio kiállításra - derült ki az Oktatási Hivatal közleményéből. Míg tavaly 53 ezer látogatót regisztráltak, 2020-ban több mint 54 800 látogatója volt a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnak, amelyet 2020. január 9–11. között rendezett meg az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Az eseményen közel 140 kiállító – köztük 60 hazai és külföldi felsőoktatási intézmény – várta a továbbtanulás iránt érdeklődőket. Ez valamivel kevesebb a tavalyinál, 2019-ben ugyanis 200 kiállítótól tájékozódhattak az érdeklődők. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól érdeklődhettek a szakképző iskolák, az egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, és megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

Az OH munkatársai a felvételi eljárás részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatták az érdeklődőket - közölte a hivatal.

A háromnapos rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív programokon vehettek részt, és megismerkedhettek a felsőoktatásban alkalmazott legújabb módszerekkel.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×