INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

felsőoktatás

felvételi

jelentkezési határidő

A Semmelweis Egyetem standja a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a megnyitó napján a fővárosi Hungexpón 2020. január 9-én. Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett eseményen csaknem 140 kiállító - köztük több mint tíz ország mintegy hatvan felsőoktatási intézménye - várja a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt.

Nőtt a személyes érdeklődés a felsőoktatási lehetőségek iránt

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Közel 55 ezren látogattak ki a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra. Többen voltak, mint 2019-ben.

Az idén többen látogattak ki az Educatio kiállításra - derült ki az Oktatási Hivatal közleményéből. Míg tavaly 53 ezer látogatót regisztráltak, 2020-ban több mint 54 800 látogatója volt a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnak, amelyet 2020. január 9–11. között rendezett meg az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Az eseményen közel 140 kiállító – köztük 60 hazai és külföldi felsőoktatási intézmény – várta a továbbtanulás iránt érdeklődőket. Ez valamivel kevesebb a tavalyinál, 2019-ben ugyanis 200 kiállítótól tájékozódhattak az érdeklődők. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól érdeklődhettek a szakképző iskolák, az egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, és megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

Az OH munkatársai a felvételi eljárás részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatták az érdeklődőket - közölte a hivatal.

A háromnapos rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív programokon vehettek részt, és megismerkedhettek a felsőoktatásban alkalmazott legújabb módszerekkel.

Nyitókép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018