eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Oroszország hallgat a Nemzetközi Űrállomás problémájáról

A NASA tudni akarja, mi állhat az űrállomás kilyukadásának hátterében, de félnek, hogy megromlik a kapcsolat a titkolózó orosz űrhivatallal.

Az orosz szakértők még mindig vizsgálják annak a szivárgásnak az okát, amelyet tavaly nyáron észleltek a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS). A Roszkozmosz ugyanakkor egyértelművé tette: nem fogják felfedni az okot, a NASA pedig ezt érhető módon kifogásolta – írja LiveScience alapján a 24.hu.

A NASA igazgatója a közelmúltban bejelentette, hogy személyesen fog beszélni az orosz űrhivatal vezetőjével. Szerinte fontos, hogy az ügynek ne legyen negatív kihatása az orosz-amerikai űrkapcsolatokra, hiszen Oroszország az ISS-en az Egyesült Államok egyik fő partnere.

Elfogadhatatlannak tartja viszont, hogy egy lyuk tátong az űrállomáson, miközben

az orosz űrhivatal nem hajlandó megosztani a problémára vonatkozó információkat.

A Roszkozmosz vezetője egy nemrég megrendezett tudományos konferencián elismerte, hogy tudják a rés kialakulásának az okát, de arról nem fognak adatokat kiadni.

2011 óta a NASA csak orosz űrhajókat használ az emberes missziók során. A Boeing és SpaceX is új űrhajók tervezésén dolgozik, de még hosszú időbe telhet, mire az Egyesült Államoknak már nem kell a Roszkozmosz segítségére támaszkodnia.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×