eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lazábban szexelünk: egyre durvábbak a következmények!

XXI. nagygyűlését tartja a Magyar STI Társaság. A konferencia témái között szerepel a szifilisz, és a szakemberek a zika vírusról is beszélnek.

Szombatig tart a Magyar STI Társaság XXI. nagygyűlése. A szervezetet húsz éve alapították, azzal a céllal, hogy összefogja a társszakmákat, amelyek a nemi úton terjedő fertőzések és a megbetegedettek kezelésében érintettek, így a nőgyógyászokat, az urológusokat, a nemigyógyászokat és a mikrobiológusokat – mondta az InfoRádiónak Várkonyi Viktória elnök.

A konferencián a szó lesz a Zika-vírusról, a HIV-vírusról, a 13 éve Hollandiából elindult limfogranuloma venereum nevű járványról, a megelőzési lehetőségekről és a terápiákról is – fejtette ki.

Várkonyi Viktória beszélt arról is, hogy az utóbbi időben jelentősen emelkedett a szifiliszes esetek száma. Ennek oka, hogy a szexuális magatartás megváltozott, sokan könnyebben váltanak partnert és mennek bele alkalmi kapcsolatokba. Nem jönnek elő azonnal a tünetek, de mire jelentkeznek, addigra már a partnerét megfertőzte – fejtette ki az elnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×