eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Jót tesz a nőknek a lelkiismeretes és kissé neurotikus férfi

Ha egészséges nő szeretne lenni, szedjen fel egy lelkiismeretes férfit, az se baj, ha az illető egy kicsit neurotikus - írja a Health Day. Azonban figyelmeztetnek: ez fordítva már nem igaz. Viszont mindenkinek jót tesz, ha a társa, vagy akár csak egy ismerőse is lelkiismeretes, függetlenül attól, hogy ő maga az-e.

A lelkiismeretesség jót tesz az egészségnek, még a lelkiismeretes ember partnerének is. Ha egy nő ötven évesnél idősebb partnert szeretne, jótékonyan hat az egészségére, ha lelkiismeretes és talán kicsit neurotikus a kiválasztott férfi - állítja a michigani és az illinois-i egyetem közös kutatása. Azonban figyelmeztetnek, hogy mindez fordítva már nem igaz, egy férfinek nem tesz jót, ha partnere neurotikus is, nem csupán lelkiismeretes.

A kutatók kétezer idősebb párt kértek meg, hogy sorolják be saját lelkiismeretességüket és idegességüket, majd számoljanak be egészségi állapotukról.

A korábbi tanulmányokhoz hasonlóan a mostani is úgy találta, hogy a lelkiismeretes emberek általában jobban vigyáznak magukra, egészségesebb az étrendjük, és elkerülik az egészséget rontó kísértéseket. Ugyanakkor a nagyon ideges emberek túlzottan aggályoskodók és hangulatfüggők lehetnek - ezek a tulajdonságok pedig nem csak az egészségnek ártanak, hanem a kapcsolatnak is.

A lelkiismeretes emberek viszont jobban számon tartják a dolgokat és felelősségteljesebbek, valamint betartják a szabályokat és az ígéreteiket - mondja a kutatás vezetője, Brent Roberts pszichológiaprofesszor.

A tudósok arra jutottak, hogy még ha egy házaspár egyik fele maga lelkiismeretes is, akkor is jó hatással van rá, ha a másik is az. Valamint úgy tűnik, függetlenül tulajdonságainktól, ha az ismerősi körünkben vannak lelkiismeretes emberek, az is jó hatást fejthet ki ránk.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×