eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hitler mazochista volt a nőkkel?

Adolf Hitler neveletlenül viselkedett az asztalnál, még a szellentéstől sem tartózkodott, a nőkkel szemben pedig mazochista hajlamokról tett tanúságot - ez derül ki azokból a feljegyzésekből, amelyeket egy, a brit titkosszolgálattal együttműködő náci katonatiszt készített 1945 májusában, és amelyeket március 5-én árvereznek el Nagy-Britanniában.

A szerző neve homályban maradt, csupán annyit lehet róla tudni, hogy egy német ezredesről van szó, aki brit fogságba esett, előzőleg azonban együtt volt a diktátorral a berlini bunkerben, és legalább harminc alkalommal együtt vacsorázott vele. Leírta, hogy Hitler "kézzel-lábbal, gyorsan és gépiesen" evett, valósággal falta a tortákat, és ez szélgörcsöket okozott neki, "emiatt tovább torzult amúgy sem túlságosan szép arca".

Az ezredesnek nem volt semmi kétsége afelől, hogy Hitler őrült volt, és szerinte Goebbels propagandájának áldozatául esett, mert végül valóban elhitte magáról, hogy ő "minden idők legnagyobb katonai géniusza". A Führer étkezési szokásait jellemezve idézett egy kislányt, aki megkérdezte az édesanyjától: "Mama, a bolond megeszi a szőnyeget is?"

Az ezredes szerint evés után Hitler rendszerint visszavonult szobájába, gyógyteákat ivott és zenét hallgatott. Időnként azonban nőket is bevitt magával, köztük olyanokat, akiknek a létezéséről eddig nem tudott a történelemtudomány, de a jelentés írója úgy véli: a Führer velük való kapcsolata soha nem ment túl a plátói vonzalmakon. Ugyanakkor hozzáteszi: "Az állítólagos homoszexualitásáról és más, a normálistól eltérő vonzalmairól szóló hírek csak pletykák voltak. Ha volt benne valami furcsa, akkor az enyhén passzív és mazochista tendencia a nők irányában."

Brit lapok szerint a jelentés 1945 májusában született, néhány nappal Hitler halála után. Szerepel rajta az a mondat is, miszerint: "Ezt az összefoglalót 48 órán belül meg kell semmisíteni". Ez azonban nem történt meg, így az írást árverésre bocsáthatják Ludlow-ban. Mint Richard Westwood Brookes, az aukciósház tulajdonosa elmondta, a dokumentumot egy ház kiürítése során találták meg, és lehetséges, hogy az, aki korábban ott lakott, olyan pozícióban volt, hogy megkaphatta az írást. Elképzelhető, hogy a tulajdonos elfelejtette megsemmisíteni, de az sem kizárt, hogy azért rejtegette, mert meg kellett volna semmisítenie

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×