eur:
389.11
usd:
360.57
bux:
68019.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiásták a halott arisztokratát, hogy megelőzzék madárinfluenza-járványt

Fölnyitották egy angol arisztokrata koporsóját, hogy megvizsgálják a halálát okozó spanyolnátha vírusát. A tudósok azt remélik, ez segíthet megelőzni egy világméretű madárinfluenza-járványt.

Annak reményében exhumálták egy kilencven éve meghalt arisztokrata holttestét, hogy annak segítségével megelőzhetnek egy esetleges madárinfluenza-járványt.

A yorkshire-i Sir Mark Sykes 1919-ben, Franciországban halt meg spanyolnáthában. A bárót ólomkoporsóban temették el, ami a tudósok reményei szerint segített a vírus megőrzésében.

Reményeik szerint ennek segítségével össze tudják rakni a spanyolnátha géntérképét, amely hasonlatos lehet a madárinfluenzáéhoz. Így könnyebb lenne oltóanyagot készíteni.

Az exhumálásra Sir Mark Sykes unokája adott engedélyt. A kutatók megkeresték a BBC arcívumában az arisztokrata temetésén készült felvételeket is.

Sir Mark annak a spanyolnátha-járványnak esett áldozatául, amely ötvenmillió ember okozta halálát az első világháború végén.

Pedig a bárót a jövő ígéretes diplomatájának gondolták, sőt volt, aki a leendő miniszterelnököt látta benne. Egy ideig a Közel-Keleten dolgozott az angol kormánynak. Londonon keresztül érkezett haza Szíriából, valószínűleg a brit fővárosban kapta el a vírust. A párizsi béketárgyalások közben hunyt el a Lotti hotelben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×