eur:
388.48
usd:
361.81
bux:
68985.22
2024. május 9. csütörtök Gergely

Rehabilitálják a cumit

Sok szülő és ápolónő ellenzi a cumi használatát, a legújabb eredmények szerint azonban ezt rosszul teszik, mert a cucli segíthet megelőzni a bölcsőhalált.

Az ellentábor szerint a cumi hátráltatja a beszédképesség fejlődését, deformálja a fogsort, és kapcsolatba hozható a középfülgyulladással is - a brit neveléskutatási társaság londoni konferenciáján ismertetett kutatási eredmények szerint azonban nincs igazuk.

A Wolverhamptoni Egyetem egyik munkatársa elmondta: az ápolónőknek inkább bátorítaniuk kellene a szülőket a cumik alkalmazására, mert az védi a csecsemőket alvás közben; a kisbabáktól csak egyéves korukban kell megvonni a cuclit.

"A cumit gyakran démonizálják az egészségügyi dolgozók, mert sokuk szerint a helytelen nevelést szimbolizálja; pedig hasznos dologról van szó. Csak akkor káros, ha az anyák a gyermekek elhallgattatására használják" - jelentette ki Judy Whitmarsh.

Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 300 bölcsőhalál történik; a cumi azonban hasznos lehet, mert megakadályozhatja, hogy a puha ágynemű elzárja a csecsemők légútjait.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×