eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Levált a Nemzetközi Űrállomásról az Endeavour űrsikló

Levált a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) vasárnap délután az Endeavour űrsikló, amely várhatóan kedden száll le a Kennedy Űrközpontban.

Az amerikai űrkomp útját a Karib-tenger térségében tomboló Dean nevű hurrikán miatt rövidítették le egy nappal, mert a trópusi vihar akadályozhatja az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) houstoni irányítóközpontjának munkáját.

A NASA közlése szerint így az űrrepülőgép nem szerdán tér vissza a Földre, ahogy azt eredetileg tervezték, hanem kedden landol a Florida állambeli Kennedy űrközpontban, közép-európai idő szerint 18 óra 29 perckor.

Az űrkutatási hivatal várhatóan feszült figyelemmel követi majd az Endeavour hazatérését, mert az űreszköz hővédő pajzsán az indításkor megsérült egy csempe. Az űrállomáson történő javítást azonban - tüzetes vizsgálatok és számítások alapján - végül nem tartották szükségesnek.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×