eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Űripari klaszter alakult Miskolcon

Az együttműködés erősítése érdekében közös csoportot hoztak létre az űriparban érdekelt cégek, intézmények és szervezetek.

A most megalakult Magyar Űripari Klaszter elnöke elmondta: az űripar méretében és árbevételében egy kis része, tudományos és szakmai eredményeit tekintve nemzetközileg is elismert eleme a magyar gazdaságnak.

Bárczy Pál, a Miskolci Egyetem professzora hangsúlyozta: a magyar gazdaság szerkezetváltásának alapkérdése az innováció erősítése, ezért fogtak össze az űriparban érdekelt kutató-fejlesztő cégek, vállalkozások és tudományos műhelyek.

A professzor hozzátette: a most megalakult klaszter célja elsődlegesen az iparágban érdekelt társaságok összefogásának elősegítése, mert egymagukban kevésbé lehetnek eredményesek a nemzetközi tendereken.

Az alapító okiratot Miskolcon írta alá 17 társaság képviselője.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×