eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Az olasz Simone Consonni ünnepel, miután csapata megnyerte a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi pályakerékpárosok üldözéses csapatversenyének döntőjét az Izu Velodrómban 2021. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Aligha történt vérpezsdítőbb és torokszorítóbb ma Tokióba, pedig nem is csak a pályát kell figyelni

Az olasz kommentátorok üvöltöttek, ugráltak, sírtak.

Az olasz négyes világcsúccsal nyerte az aranyérmet a férfi csapat üldözőversenyben, amely az egyetlen éremosztás volt szerdán a tokiói olimpia pályakerékpáros versenyeiben.

A finálé mindkét résztvevője emlékezetes körülmények között harcolta ki részvételét az aranycsatában. A kedden rendezett első fordulóban az olaszok több mint két másodperccel tekertek a dánoknak tavaly világbajnoki címet jelentő 3:44.672 perces időn belül, 3:42.307 perccel állított fel új világcsúcsot Simone Consonni, Francesco Lamon, Jonathan Milan és az országúton időfutam-világbajnok Filippo Ganna. A világbajnok dánok és a címvédő britek párharcában egy körrel a négy kilométeres táv vége előtt a dánok utolérték a két társáról leszakadó britet, akit az élen haladó dán bringás hátulról elütött, és mindketten kizuhantak a pályáról. A futamot nem tudták befejezni, ám később a zsűri hivatalosan is megítélte az utolérést és továbbjuttatta a skandinávokat.

Így az aranyért a vb-címvédő dánok és a friss világcsúcstartó olaszok vívtak emlékezetes csatát: a sokáig gyorsabb olasz kvartett nyolcszáz méterrel a táv vége előtt egymásodperces hátrányba került, azonban – akárcsak egy körrel korábban – hatalmasat hajrázva diadalmaskodott. Dánia is az egy napja felállított világcsúcsnál jobb időt tekert, ám így is elmaradt a 64,856 km/órás átlagsebességgel 3:42.032 perces rekordot tekerő olaszoktól.

Hogy élték meg az elképesztő izgalmakat a stúdióban? Így:

A harmadik helyért az ausztrálok és az új-zélandiak csatáztak, a két és fél kilométerig kiélezett versengés akkor dőlt el, amikor az egyik új-zélandi bukott, talpon maradt társait pedig gyorsan utolérték az ausztrálok.

Férfi csapat üldözőverseny

1. Olaszország (Simone Consonni, Filippo Ganna, Francesco Lamon, Jonathan Milan)

2. Dánia (Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Rasmus Pedersen)

3. Ausztrália (Kelland O'Brien, Sam Welsford, Leigh Howard, Lucas Plapp, csere: Alexander Porter)

döntő

Olaszország 3:42.032 perc - világcsúcs

Dánia 3:42.198

a harmadik helyért

Ausztrália - utoléréssel

Új-Zéland

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×