eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Schmid Julia a prágai kajak-kenu szlalom Európa-bajnokság női kenu egyesének elődöntőjében 2020. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Schmid Julia: az olimpiai visszalépés nem rajtam múlt

A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás versenyző úgy érezte, több hátránnyal járt volna a vakcina beadatása.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián. A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia ekkor már napok óta Tokióban volt, így e-mailben értesítették, hogy Magyarországról szállítanak majd neki vakcinát az olimpiai faluba.

Schmid Julia az esettel kapcsolatban a Blikknek úgy fogalmazott: hét nappal a viadal előtt kaphatta volna meg az első adagot, aminek az esetleges mellékhatásai veszélyeztethették volna a szereplését, amit nem akart kockázatni. Hozzátette: végül a MOB képviselői a szombati napon keresték föl a hotelszobájában, mondván, vagy elfogadja a vakcinát, vagy mehet haza.

Hazaérkezése után az már az RTL Klubnak úgy nyilatkozott: tíz percet kapott a szálloda elhagyására, máskülönben törlik a repülőjegyét és magának kell intéznie a hazaútját. Így hátrahagyva a hajóját és az edzőfelszerelését elindult haza.

„Ez a döntés nem rajtam múlt, és egyáltalán nem is értem az egészet. Ráadásul elég nehéz azt is kezelnem, ahogy bántak velem, miután nem kértem az oltást. Senki semmit nem mondott, csak elküldték a repülőjegyem” – fogalmazott.

A történek után a 24.hu megkereste a Magyar Olimpia Bizottságot és a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, de korábbi közlményükhöz nem kívántak többet hozzátenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×