eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A szlovák Juraj Slafkovsky (b) és a finn Teemu Harikainen a 2022-es téli olimpia férfi jégkorongtorna elődöntőjében játszott Finnország – Szlovákia mérkőzésén a pekingi Fedett Stadionban 2022. február 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark Cristino

Tizenhét éves csatár lett a hokitorna legjobbja

A szlovák csapattal történelmi bronzérmet szerző hokis hét gólt szerzett a tornán, ezzel a gólkirályi címet is begyűjtötte.

A mindössze 17 éves Juraj Slafkovsky lett a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának legértékesebb játékosa (MVP) az akkreditált újságírók szavazatai alapján.

A legjobb kapust is a szlovákok adták Patrik Rybar személyében, aki átlagban 0,7 gólt kapott és 96,6 százalékkal védte a lövéseket.

Slafkosky mellett az aranyérmes finn Sakari Manninen és a svéd Lucas Wallmark alkotja a legjobb csatársort, míg a védelembe a finn Mikko Lehtonen és az oroszokkal ezüstérmes Jegor Jakovlev került be.

Csak az elődöntős csapatokból került be játékos az álomcsapatba.

A torna díjazottjai

legértékesebb játékos: Juraj Slafkovsky (szlovák)

az álomsor: Patrik Rybar (szlovák) – Mikko Lehtonen (finn), Jegor Jakovlev (orosz) – Juraj Slafkovsky, Sakari Manninen (finn), Lucas Wallmark (svéd)

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×