eur:
368.85
usd:
345.15
bux:
48386.10
2023. június 7. szerda Róbert
A szlovák Juraj Slafkovsky (b) és a finn Teemu Harikainen a 2022-es téli olimpia férfi jégkorongtorna elődöntőjében játszott Finnország – Szlovákia mérkőzésén a pekingi Fedett Stadionban 2022. február 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark Cristino

Tizenhét éves csatár lett a hokitorna legjobbja

A szlovák csapattal történelmi bronzérmet szerző hokis hét gólt szerzett a tornán, ezzel a gólkirályi címet is begyűjtötte.

A mindössze 17 éves Juraj Slafkovsky lett a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának legértékesebb játékosa (MVP) az akkreditált újságírók szavazatai alapján.

A legjobb kapust is a szlovákok adták Patrik Rybar személyében, aki átlagban 0,7 gólt kapott és 96,6 százalékkal védte a lövéseket.

Slafkosky mellett az aranyérmes finn Sakari Manninen és a svéd Lucas Wallmark alkotja a legjobb csatársort, míg a védelembe a finn Mikko Lehtonen és az oroszokkal ezüstérmes Jegor Jakovlev került be.

Csak az elődöntős csapatokból került be játékos az álomcsapatba.

A torna díjazottjai

legértékesebb játékos: Juraj Slafkovsky (szlovák)

az álomsor: Patrik Rybar (szlovák) – Mikko Lehtonen (finn), Jegor Jakovlev (orosz) – Juraj Slafkovsky, Sakari Manninen (finn), Lucas Wallmark (svéd)

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 10:46
×
×
×
×