eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid

Therese Johaug volt az első, de lehet az utolsó is

A téli olimpia vasárnapi záróünnepsége előtt még öt számban bajnokot avatnak. Az eredetileg tervezett négy mellé került a szombaton a rossz időjárás miatt elhalasztott alpesi versenyszám is. Magyar sportoló már versenyez.

Alpesi síben az eredeti tervekkel ellentétben még lesz egy esemény a zárónapon, a szombatra tervezett vegyes csapatversenyt ugyanis a szervezőknek a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt vasárnapra kellett áttenniük.

A férfi bobosok szintén az utolsó napon fejezik be a küzdelmeket, a négyesek 3. és 4. futamát magyar idő szerint hajnali fél háromkor rendezik, németek a legesélyesebbek

Curlingben a női torna fináléjára kerül sor, melyben a japánok és a britek találkoznak egymással az aranyéremért, utóbbiak megszerezhetik első (egyetlen) pekingi aranyukat.

A férfi jégkorongozóknál az oroszok megvédhetik phjongcshangi címüket, ha legyőzik a finneket a döntőben.

A norvég Therese Johaug harmadik pekingi aranyáért száll majd harcba a női sífutók tömegrajtos, szabadstílusú 30 kilométeres versenyében. Mivel a játékok első aranyát is ő nyerte Kínában, különleges, olimpiatörténeti kuriózum lenne, ha az utolsót is ő vehetné á.

A műkorcsolyázók a hagyományoknak megfelelően a gálán lépnek jégre, az olimpiai záróünnepséget pedig közép-európai idő szerint 13 órakor rendezik, a magyar zászlót a sífutó Kónya Ádám viszi majd a ceremónián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×