eur:
390.72
usd:
359.82
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Varga Zsolt: nagyon fontos három pontot szereztünk

Varga Zsolt szövetségi kapitány azt mondta, nagyon büszke a csapatára, amely fontos három pontot szerzett vasárnap a házigazda franciák ellen (13-12) a párizsi olimpia férfi vízilabdatornájának nyitányán.

"Nagyon büszke vagyok a csapatra!" - kezdte értékelését az M4 Sportnak a szakember. "Ez egy nehéz helyzet volt a franciák ellen itthon, első mérkőzés a tornán és azzal a történettel, ami volt korábban. Az egész közönség mögöttük állt, de azért akadtak magyarok is, köszönjük nekik, hogy kilátogattak és jó hangulatot teremtettek!"

Varga szerint jól kezdték a mérkőzést, amely azért vált szorossá, mert a rivális "talált" néhány gólt.

"Sikerült azonban megőriznünk a lélekjelenlétünket, amivel mindig tudtunk még egy-egy gólt szerezni és megtartani az előnyünket" - fogalmazott.

A magyar válogatott 12 gólt kapott, az utolsó negyedben ötöt.

"Nagy volt a különbség az emberhátrányok számában, jó lehetőség volt ez a számunkra, hogy tudjuk gyakorolni az ilyen helyezteket. Sokáig jól is működött a védekezés, a végén pedig azt éreztem a franciákon, hogy nincs veszítenivalójuk, és ebben a szellemben támadtak. Kockáztattak, lőttek, s ezek mind bejöttek nekik a végén" - mondta a szövetségi kapitány.

"A nyitómérkőzéseknek mindig más az érzelmi háttere, örülök, hogy győzelemmel tudtuk lezárni. Nagyon fontos három pontot szereztünk és büszke vagyok, hogy meg tudtuk csinálni" - összegzett Varga Zsolt.

A magyarok kedden a spanyolok ellen folytatják.

A férfi vízilabdatornán a 12 résztvevő két hatos csoportban játszik, a négy-négy legjobb jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak majd.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×