eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Dénes Tamás: Lehet, hogy még az olimpiai bajnok sem kap ki többször, mint a magyarok

A riói olimpiai 13. napján a magyar csapat újabb aranyérmét Kozák Danuta érte el a kajak egyesek 500 méteres számában. A magyar öttusázók nem szerepeltek jól a vívásban. Az ötödik helyért küzdő férfi vízilabda-válogatott győzött a brazilok ellen. Dénes Tamás értékelt az InfoRádióban.

Az InfoRádió sportszakírója megjegyezte, lehetett attól tartani, hogy Lisa Carrington megszorongatja Kozák Danutát.

„Az elmúlt években nagyon jól ment egyesben, most szerencsére nem. A látvány nagyon sima volt, a táv rövidségéhez képest rendkívül magabiztosan nyert. Ha megnézzük a többi versenyt, sőt még a korábbi napok ezerméteres versenyeit, hihetetlen fölényes siker volt.”

Arra a kérdésre, hogy milyen sportértéke van annak, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott ötödik vagy hatodik helyen végez az olimpián, Dénes Tamás úgy vélte, mindenképpen van, hiszen még akkor is el vagyunk kényeztetve, ha Londonban is csak az ötödik helyen végzett a magyar válogatott. A mezőnyben öt-hat közel azonos képességű csapat van, amelyek között egészen pici különbségek dönthetnek. A horvátok nagyon megverték csütörtökön azt a montenegrói válogatottat, amely a magyart legyőzte, de ettől még nem mehetnek biztosra a szerbek elleni döntőben – tette hozzá az InfoRádió munkatársa.

„A lebonyolítás furcsasága, és annak igazolása, hogy igazából egy mérkőzés a sorsdöntő, - amit mi elvesztettünk -, a válogatott, ha legyőzi a görögöket az utolsó mérkőzésen és megszerzi az ötödik helyet, elmondhatja, hogy egyetlen csapat sem szenvedett kevesebb vereséget nála, még az olimpiai bajnok sem, mégis csak ötödik lett” - fogalmazott Dénes Tamás.

A női öttusázókról a sportszakíró az mondta: „éremesélyekről nehéz beszélni, de remélem, tévedek. Kovács Sarolta vélhetően följebb fog jönni, neki még jó számai vannak hátra. Egy kicsit csalódást okozott mind a női, mind a férfi versenyzők vívása is” - jegyezte meg Dénes Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×