eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

"A riói szereplésen nem fog múlni a 2024-es pályázat sikere"

Borkai Zsolt szerint mérföldkő az 500. magyar érem az olimpiák történetében, amely Kozák Danuta csütörtöki sikerével született meg.

"Bíztunk benne, hogy eljutunk idáig, s az, hogy ráadásul egy aranyéremmel sikerült, még inkább emeli ennek a fényét" - nyilatkozott az MTI-nek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

"Ez a kis ország fantasztikus eredményt ér el most már hosszú-hosszú évek óta az olimpiákon. Igazán büszkék lehetünk arra, hogy most is kimagasló eredmények születnek." - tette hozzá.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat szempontjából is értékes a magyar szereplés.

"Ezen az olimpián magyar szempontból már nem fog múlni az, hogy jövőre, amikor döntenek arról, hol legyen az olimpia 2024-ben, akkor mi ne tettünk volna valami pluszt ehhez." - hangsúlyozta.

A MOB-elnök úgy fogalmazott: "sokat toltunk azon a szekéren, ami egész keményen megindult a jövő évi döntésig, s remélem, nem fog megállni addig".

A riói rendezésről Borkai Zsolt úgy vélekedett: "összességében rendben vagyunk". Jelezte, az olimpia előtti hírek sokszor túloztak, ugyanakkor, amire kevésbé számítottak az emberek, az a rossz közlekedés, mivel hatalmas dugók alakulnak ki.

"De a versenyzők nem panaszkodnak. Nem érzékelik, hogy annyira más lenne ez az olimpia, mint a korábbiak voltak." - mondta Borkai Zsolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×