eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Baráth Etele: Kozák Danuta legyőzte önmagát

Baráth Etele szerint Kozák Danuta legyőzte önmagát azzal, hogy betegsége ellenére is megnyerte a riói olimpiát párosban Szabó Gabriellával kajak 500 méteren.

"Azt láttuk a végén, hogy egy kicsit elfáradtak. Én szerintem a magyar és a világ kajak-kenu sportjában ők azok a versenyzők, akik meg tudták csinálni, hogy ennek ellenére megnyerik ezt az olimpiát. Rettentő kemény volt az egész verseny, a vége különösen." - nyilatkozott az MTI-nek a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke. - "Megmondom őszintén, a tegnapi nagyon rossz hangulat után én nagyon-nagyon boldog vagyok."

Baráth Etele úgy vélte, hogy Kozák Danutának, aki egyesben és négyesben is címvédőként indul Rióban, ez a "győzelem hihetetlen erőt, magabiztosságot ad, s holnapra, az egyesre még fog javulni az egészségi állapota".

Baráth Etele úgy fogalmazott: Kozák Danuta legyőzte önmagát.

Hozzátette: az első helyen kívül Douchev-Janics Natasa megnyerte a B döntőt, Kopasz Bálint pedig 19 évesen második lett - ez is összességében a magyar kajak-kenu sport erejét mutatja.

Az elnök kitért az olimpia előtt a kajak-kenut érintő botrányokra, doppingügyekre.

"Ezeket a vizsgálatokat mi rendeltük el, a legdrágábbakat rendeltük, s mi olyanokat is eltiltottunk, akinél nem volt hivatalosan dopping, csak meg nem engedett szert szedett. Mi ezelőtt másfél-két évvel eldöntöttük, hogy keményen küzdünk a sport tisztaságáért. Hosszú távon mindenképpen nyerni kell, mert a fiatal generáció roppant erős, s nem szabad, hogy megtévedjen." - mondta Baráth Etele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×