eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ilyet még a doppinglaborokban sem láttak!

Nem indított eljárást a Magyar Antidopping Csoport azon két kajakozó ellen, akiknek a szervezetében növekedési hormont mutatott ki a legutóbbi vizsgálat. A szervezet vezetője az InfoRádiónak elmondta: jogilag nincs szó doppingvétségről.

Tiszeker Ágnes kiemelte: „nagyon fontos hangsúlyozni, hogy jogilag nincs szó doppingvétségről, rendkívül gyanús atipikus mintákról beszélünk, de nem doppingvétségről.”

A Magyar Antidopping Csoport vezetője elmondta, a szervezet nem indított eljárást a sportolókkal ellen Hozzátette, az, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kit javasol nevezni a Magyar Olimpia Bizottságnak az olimpiára, nem a Magyar Antidopping Csoport ügye, ők egyelőre a mintával foglalkoznak.

„Atipikus mintánk van, nem is egy, ez egyelőre további vizsgálatokat jelent” - hangsúlyozta Tiszeker Ágnes.

Hozzátette, az ügy specialitása az, hogy az atipikus vérminta és egy növekedési hormon, ami egy tiltott szer, még nem volt Magyarország történetében, de az akkreditált laborok sem sok ilyet láttak. Mint mondta, a világon nagyon kevés növekedési hormon pozitív eredmény van. Hozzátette, ez egy teljesen új teszt, márciusban vezette be a WADA. Az olimpia előtt most zajlott a főpróbája, és mint mondta, úgy tűnik, jóval hatékonyabb, mint, amit korábban a növekedési hormon kimutatására használtak.

Tiszeker Ágnes hangsúlyozta, a további vizsgálatokkal az a probléma, hogy 2016. július 24-étől, az olimpiai falu megnyitásától kezdve az olimpiai időszak van, olimpiai csapattag ellen nemzeti ellenőrzést már nem lehet végezni.

„Nem véletlen, hogy óriási nemzetközi figyelmet kapott ez a három atípusos minta, WADA is foglalkozik az üggyel, innentől kezdve a sportolók további ellenőrzése, vizsgálata, tesztelése már nem a mi hatáskörünkben van, várjuk a WADA és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszajelzését” - tette hozzá a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Tiszeker Ágnes bízik benne, hogy több ilyen ügy nem lesz. Mint mondta, ez is megrengeti egy kicsit a csapatot, de mindenképpen védeni kell a kintieket.

„Nagyon vigyázni kell, hogy Magyarország hírneve, ami eddig abszolút a nem doppingérzékeny országok közé sorolt minket, továbbra is így maradjon. Ez rendkívül fontos szempont, tehát nem véletlen, hogy a jól működő nemzeti szintű ellenőrzés ezt erősíti” - hangsúlyozta a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×