eur:
393.4
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Szombaton lesz az Eb-negyeddöntő rangadója

A német és az olasz válogatott összecsapása a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Vasárnap a házigazda franciák az izlandiakkal találkoznak.

A német labdarúgó-válogatott eddig sem világbajnokságon, sem pedig Európa-bajnokságon nem tudta legyőzni az olaszokat. A tíz találkozón öt olasz siker mellett öt döntetlen született. A nationalelf 2006-ban hazai pályán az elődöntőben találkozott a későbbi világbajnok olaszokkal, akik a kétszer 15 perces hosszabbításban Fabio Grosso és Alessandro Del Piero góljával 2-0-ra győztek. A 2012-es kontinensviadal elődöntőjében az olaszok Mario Balotelli duplájával múlták felül a németeket 2-1-re.

A németektől nem hiányzik senki, a védő Jonas Hector is felgyógyult betegségéből. Az olaszoknál azonban több kulcsjátékos is kihagyja a találkozót: a középpályás Daniele De Rossi a spanyolok ellen megsérült, cseréje Thiago Motta eltiltás miatt nem szerepelhet Bordeaux-ban, míg a szélső Antonio Candreva továbbra sem épült fel. Dénes Tamást, az InfoRádió labdarúgó szakújságírója szerint a két együttes szoros meccset játszat egymással.

A német-olasz összecsapáson Kassai Viktor lesz a játékvezető. A magyar bíró vezette a francia-román nyitómérkőzést és az olasz-svéd csoportmeccset is. Markó Edina, a női magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Kassai Viktor eddig komolyabb hiba nélkül bíráskodott.

Vasárnap a házigazda franciák az Eb egyik meglepetés együttesével, Izlanddal mérkőznek. Dénes Tamás szakújságíró szerint az izlandiaknak még az angolok ellen mutatottnál is jobban kellene játszaniuk az újabb bravúrhoz. A nyolcaddöntőben az írek 1-0-ra vezettek a franciák ellen, de a gallok Griezmann duplájával fordítottak. Izland a torna eddig legnagyobb szenzációját okozva a 16 között 2-1-re győzött Anglia ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×