eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyizsnij Novgorod, 2018. július 1.A horvát Domagoj Vida az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Horvátország – Dánia mérkőzésén Nyizsnij Novgorodban 2018. július 1-jén. (MTI/EPA/Vaszil Donev)
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

A fegyelmi bizottság figyelmeztette az egyik horvát labdarúgót a világbajnokságon

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága hivatalosan figyelmeztette az oroszországi világbajnokságon elődöntős horvát válogatott egyik játékosát, Domagoj Vidát.

A védő azzal érdemelte ki a FIFA figyelmeztetését, hogy a házigazda Oroszország ellen megnyert szombati negyeddöntőt követően azt kiabálta, hogy "dicsőséget Ukrajnának!"

Ognjen Vukojevic, a horvát válogatott stábtagja - aki Vidához hasonlóan pályafutása során megfordult a Dinamo Kijevben - ezt még annyival egészítette ki, hogy "ez győzelem volt a Dinamo és Ukrajna számára is, gyerünk Horvátország!"

Miután az erről készült videofelvétel felkerült az internetre, az oroszokat felháborította az eset.

Ukrajna és Oroszország között a Krím-félsziget hovatartozása miatt 2014 óta feszült a politikai helyzet, amely katonai konfliktushoz vezetett.

Vida a Sport Express című újságnak azt nyilatkozta: nem volt semmiféle politikai üzenete a mondandójának, csak a kijevi csapattársainak akart viccesen üzenni.

"Szeretem az oroszokat és az ukránokat is" - mondta a kijevi védelmet 2013-tól idén januárig erősítő 29 éves horvát labdarúgó, aki a negyeddöntő hosszabbításában gólt fejelt, és a 4-3-ra megnyert tizenegyespárbajban is értékesítette lehetőségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×