eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Kazany, 2018. június 20.Andrés Cunha uruguayi játékvezető érvényteleníti az iráni Szaid Ezatolahi (j) leshelyzetben szerzett gólját az Irán – Spanyolország mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában a Kazany Arénában 2018. június 20-án. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Nem Neymar fetrengése és a videóbíró a legnagyobb gond

Meglehetősen alábecsülik a játékvezetők, hogy hány percet kellene hosszabbítaniuk a labdarúgó-világbajnokság mérkőzésein – állapította meg egy elemzés.

A FiveThirtyEight statisztikai oldal megnézte a világbajnokság első 32 meccsét, a csoportkör első két fordulóját. Kiderült, hogy összesen 3194-szer állt meg a játék, vagyis minden 58 másodpercben. A félidők végén – tehát nem csak a meccsek végén, hanem az első játékrész után is – a játékvezetők átlagosan 6:59 percet hosszabbítottak, noha ennek közel a dupláját, 13:10 percet kellett volna, ugyanis annyi ideig állt a játék.

A legkevesebbet a Marokkó-Irán találkozón volt játékban a labda, 44:36 percet, és a sok megszakítás miatt 18 percet kellett volna hosszabbítani, de csak 8 perc volt a ráadás. A legnagyobb különbség Belgium és Tunézia meccsén volt, ahol majdnem 21 perces hosszabbítás helyett 7:14-et húzott rá a bíró. A 32 mérkőzésből hat alkalommal fordult elő, hogy tíz percnél nagyobb volt a különbség a valós és a szükséges hosszabbítás között. Egyedül a német-svéd meccsen volt több a ráadás, mint amennyit hosszabbítani kellett volna.

A különböző játékhelyzeteknél – kirúgás, bedobás, szöglet - meg van határozva, hogy más másodpercig tarthatnak, így az elemzésnél csak azt az időt vették figyelembe, amennyivel ezt túllépték.

A legtöbb idő a szabadrúgásokkal ment el, majdnem 10 és fél perc meccsenként, ennyi ideig tart, ameddig a szabálytalanság után felállítják a sorfalat és elrúgják a labdát. Látható, hogy nem a sérülések vagy a videóbírós visszanézések miatt áll a játék.

  • Szabadrúgás 10:29
  • Bedobás 7:50
  • Kirúgás 6:03
  • Szöglet 4:14
  • Sérülés 4:10
  • Csere 3:03
  • Gólöröm 2:55
  • Sárga lap 0:55
  • Reklamálás 0:36
  • Tizenegyes 0:33
  • Videóbíró 0:31
  • Figyelmeztetés 0:17
  • Kakaskodás 0:05

Neymar esetében kiszámolták, hogy eddig 13 perc és 11 másodpercet vett el a játékból azzal, hogy az ellene elkövetett szabálytalanságok után a gyepen maradt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×