INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

foci-vb 2018

ajándéktárgyak

vásárlás

magyarország

Moszkva, 2018. május 20. Zabivaka, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság kabalaállata egy hivatalos ajándékokat kínáló moszkvai üzletben 2018. május 30-án. A 2018-as labdarúgó-világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik több oroszországi helyszínen. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Ezúttal kevesebb foci-vb-relikvia lesz Magyarországon

InfoRádió

Magyarországon jóval kevesebb üzlet polcán találkozhatunk a labdarúgó világbajnokság termékeivel, mint a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság alatt - mondta az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász. Szabados Gábor szerint ez összefüggésben van azzal, hogy a magyar válogatott nem szerepel a csütörtökön kezdődő oroszországi világeseményen.

A magyarországi keresletet jelentősen befolyásolja, hogy a magyar válogatott nincs ott a világbajnokságon. Két évvel ezelőtt, a franciaországi Eb idején nagyon sok üzletben lehetett Eb-logós termékeket kapni, és igen jól fogytak is. Ebben természetesen óriási szerepe volt annak, hogy a magyar labdarúgók részt vettek a kontinenstornán - mondta Szabados Gábor. Ilyen futball-láz most nincs az országban, így korlátozott a vásárlói érdeklődés a futballal kapcsolatos termékek iránt.

A szakértő hozzátette: a közkedvelt futballnemzetekre jellemző termékek piaca Magyarországon is működik, például a brazil, a spanyol, vagy a német válogatott a magyar drukkerek körében is népszerű.

Annak ellenére, hogy a magyar válogatott nem világbajnoki résztvevő, a vb nagy szponzorainak magyarországi boltjaiban nyilván megjelennek a futballal kapcsolatos termékek. A vb egyik főszponzora az egyik nagy nemzetközi sportruházat-gyártó, így ezek a termékek megvásárolhatók Magyarországon is - emlékeztetett a sportközgazdász.

Nagy kérdés, hogy a magyarországi nagy üzletláncok, amelyek két évvel ezelőtt sok ilyen terméket árusítottak, mert a magyar szurkolók miatt volt erre igény, mit lépnek most.

Vélhetően jóval kevesebb helyen fogunk találkozni vb-termékekkel, mint az Európa-bajnokság idején.

A trendeknek megfelelően egyébként a futballal kapcsolatos speciális vásárlások is egyre inkább a világhálón zajlanak, tehát azok a magyar rajongók, akik valamelyik külföldi válogatotthoz kapcsolódó termékre vágynak, az interneten keresztül bármikor beszerezhetik azokat - mondta Szabados Gábor.

Nyitókép: Szergej Ilnyickij

Kapcsolódó hang

Szabados Gábor sportközgazdász
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018