eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A vb-döntő a tét - a Märcz-csapat már tudja a receptet

A vb-döntő a tét - a Märcz-csapat már tudja a receptet

A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtökön este a döntőbe jutásért játszik a budapesti világbajnokságon. A játékosok magabiztosan várják a görögök elleni csatát.

Varga Dénes szerint a magyar válogatott jól ismeri a görögöket, hiszen júniusban az athéni felkészülési tornán is megmérkőzött velük. Az akkori 9-9-es találkozó legjobbja éppen a háromgólos csapatkapitány volt, aki a mostani meccs előtt arról is beszélt, hogyan lehet megnyerni az elődöntőt.

„A görög válogatott azon kevés válogatottak egyike, amely csapatként igazán erős. Nem emelnék ki egy-két olyan pontot, amelyet ha megfékezünk, akkor biztosak lehetünk a sikerben. A görögök célja az ellenfél játékának lelassítása, míg mi arra készülünk, hogy ez fordítva történjen,

mi diktáljuk a tempót, leforduljunk róluk.

Semmiképp sem álmosodhatunk bele a meccsbe. Nagyon jól játsszák az emberelőnyöket, amennyire szeretik lassítani a hat a hat elleni játékot, annyira szeretnek fórban tempót váltani, gyors, kiszámíthatatlan passzokkal kisakkozni az üres embert. Felkészült a csapat, képesek vagyunk megverni őket” – fejtette ki.

Erdélyi Balázs ezt azzal egészítette ki a görögöknél van egy pár játékos, akikre külön kell figyelni. Hozzátette, hogy sok kiállítást hozó meccsre számít.

„Jó centereik vannak, és inkább felvállalják az emberhátrányt, mint azt, hogy hagyják az ellenfél centereit akciózni. Javarészt mi jöttünk ki jobban az utóbbi időben az egymás elleni meccsekből, győzelemre számítok” – emelte ki.

Erdélyi Balázs szerint

néhány görögre jellemző a színészkedés,

ezért erre is figyelni kell, és tenni azért, hogy ne tudják megtéveszteni a bírókat.

Elmondta, hogy nem érez plusz nyomást amiatt, hogy már csak a férfiválogatott nyerhet érmet a vb-n, az elvárások eddig is magasak voltak,

"A közvélemény és a média aranyat vár, de magunk miatt kell ezt megcsinálnunk.

Folytatni kell az eddigi utat" - jelentette ki. Azzal pedig nem foglalkoznak még, hogy esetleg a Duna Arénába kerül a finálé, kizárólag az elődöntőre figyelnek.

Török Béla arról beszélt, hogy a görögöket biztosan nem befolyásolja a közönség, mint az történt az oroszok esetében, de nem szeretne elképzeli másfajta forgatókönyvet, mint győzelmet.

A másik vb-újonc, Mezei Tamás szerint lehet épít az elmúlt időszak jó eredményeire.

„Mindenképpen döntőt szeretnék játszani. Be kell menni és megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak.

Ha jól megy, akkor a játék minden elemében föléjük tudunk kerekedni. A válogatott gerincét az Olympiakosz adja, az edzőjük is onnan érkezik, és az elmúlt időszakban többször is meg tudtuk őket verni. Remélem, ez okoz egy kis frusztrációt bennük” – jelentette ki.

A találkozó este fél 9-kor kezdődik, majd a másik ágon horvát-szerb rangadót rendeznek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×