eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szilágyi Liliána álma bejött, Gyurta megint sietett

Szilágyi Liliána álma bejött, Gyurta megint sietett

Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is futamgyőztesként került az elődöntőbe 200 méter pillangón az úszó-világbajnokságon. A többi magyar nem jutott tovább a selejtezőkből.

Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is a magyarokról szól a 200 méteres pillangóúszás – legalábbis a szerdai selejtezőben ez volt a helyzet. Hosszú Katinka a legjobb idővel, 2:07.25 perces eredménnyel jutott tovább, míg Szilágyi Liliána szintén futamgyőztes lett 2:07.73-val, ami összesítésben az ötödik helyet jelentette. Így természetesen mindketten folytathatják a délutáni elődöntőben.

Szilágyi Liliána álma bejött, Gyurta megint sietett

Hosszú Katinka nagyjából egy órával a 200 gyors döntője után állhat ismét rajtkőre, de jelezte, hogy nem lép vissza.

Új technikát próbált ki Szilágyi Liliána

A sportoló is elégedetten nyilatkozott.

"Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az úszás, mert a 100 méter után

egy új technikát álmodtam meg, és azt próbáltam ki, láthatóan sikeresen.

Az időeredménnyel is teljesen meg vagyok elégedve, ez egy jó idő, főleg reggel. Élveztem a futamot, izgalmas középdöntőt várok" – mondta a 20 éves úszó.

Szilágyi Liliána álma bejött, Gyurta megint sietett

Egyéni csúcsot úszott Joó Sára

A többi magyar nem járt sikerrel. Közülük talán a leginkább elégedett Joó Sára volt, 50 méter háton 28.91 másodperces egyéni csúccsal a 33. helyen végzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy délelőtt képes voltam egyéni csúcsot úszni, ez volt a legfőbb célom.

Erre az évre sikerült összeszednem magam, ez meg is látszott most a teljesítményemen.

Úsztam már korábban hazai közönség előtt az Európa-bajnokságokon kétszer is, de azért ez egészen más hangulatú esemény, fantasztikus volt a családom, a barátaim előtt versenyezni egy világbajnokságon” – mondta mosolyogva.

Bohus Richárd: nagyon meghaltam a végére

Az egyik legnépesebb szám, a férfi 100 méteres gyorsúszás selejtezőjében Bohus Richárd nagy hajrával, egyéni legjobbjától csupán egyetlen századdal elmaradva, 48.87 másodperccel az ötödik lett futamában, összesítésben a 18. időt érte el.

"Jobb lett volna ez, csak

a váltóban elért harmadik hellyel nem számoltam, talán túl nagy érzelmi többletet adott, ami miatt nem nagyon tudtam aludni

az elmúlt napokban. Ez most ennyi volt, nagyon meghaltam a végére" – nyilatkozta.

Kozma Dominik: gyengébb lett, mint gondoltam

A közönségkedvenc Kozma Dominiknak sem sikerült a továbbjutás, egyéni csúcsától elmaradva 48.89-et úszott, ezzel hetedik lett a futamában, míg összesítésben a 21.

"Nem volt ez annyira rossz úszás, de gyengébb idő lett, mint amire számítottam. Egyszerűen még nem tudtam átállni a 200-as ritmusról a 100-asra, nem tudtam felgyorsulni kellőképpen. De legalább most lesz másfél nap szünetem, megpróbálom kipihenni magam és lesz mit helyrehoznom” – értékelt a bronzérmes váltó másik tagja.

Sós Dániel rosszabbat úszott a legjobbjánál

Férfi 200 méter vegyesen egyedüli magyarként Sós Dániel - a szövetségi kapitány Sós Csaba fia - állt rajthoz, a junior világbajnoki ezüstérmes egyéni legjobbjától bő egy másodperccel elmaradva, 2:01.54 perccel összesítésben a 22. helyen végzett.

„Az utolsó 50-en meghaltam, nem éreztem a kezemet.

Az idővel nem vagyok elégedett, mert szerettem volna menni egy kört. De a világbajnoki szereplés egy ajándék, nincs miért csalódottnak lennem” – mondta Sós Dániel.

Hozzátette, hogy az érettségi mellett is nagyon keményen dolgozott, ám ez ezúttal nem jött ki. "A gyorson ment el, általában egész jó hajrám van, de most ez se jött, a frissesség hiányzott a végén."

Gyurta elsiette a rajtot

Az előfutamok zárásaként a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó ugrott medencébe. A Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna összeállítású csapat ugyan a nyolcadik helyen bejutott volna a döntőbe, de a 200 méter mell londoni olimpia bajnokának korai beugrása - 11 századdal hamarabb indult - miatt kizárták.

Szilágyi Liliána álma bejött, Gyurta megint sietett

"Tegnap Gáborral sokat gyakoroltunk az edzésen, ami akkor jól ment, az most nem sikerült" - mondta Gyurta. Hozzátette, a döntőbe jutás volt a kitűzött a cél, amely sikerült volna, ha nincs ez a hiba. Gyurta két évvel ezelőtt Kazanyban is elsiette a rajtot, akkor ez a férfi 4x100 méteres vegyesváltó döntőjébe és országos csúcsába került.

Szilágyi Liliána álma bejött, Gyurta megint sietett

Az esti program izgalmasnak ígérkezik a Duna Arénában. 17.32 órakor a női 200 méter gyors fináléjában Hosszú Katinka méri össze erejét Katie Ledeckyvel. Férfi 200 méter pillangón 18.01 órakor Cseh László címvédőként a második, Kenderesi Tamás pedig olimpiai bronzérmesként a harmadik időeredménnyel várja a döntőt, amely talán a világbajnokság egyik legizgalmasabb versenyét, és fergeteges hangulatot ígér.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×