eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Óriási fordítás után győzött a női vízilabda-válogatott

Óriási fordítás után győzött a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a görög csapatot a világbajnokság szerdai játéknapján, így pénteken az ötödik helyért játszhat az olaszokkal a Margitszigeten.

Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnok együttese az esőben kezdődő mérkőzés első percében hátrányba került, ám villámgyorsan válaszolt, miután Bujka Barbara értékesítette az általa kiharcolt ötméterest. A görögök előbb fórból, majd centerből vették be Kasó Orsolya kapuját, de Bujka akcióból egyre csökkentette a hátrányt (2-3). A kék sapkában játszó görögök emberelőnyből állították vissza kétgólos vezetésüket. A kapusteljesítmény egyik oldalon sem tett hozzá a védekezéshez az elején, sokáig egyik hálóőr sem találkozott a labdával, végül két másodperccel a nyitó játékrész vége előtt Kasó hárított 2-4-nél.

A második nyolc perc gólcsenddel indult, amit a negyed feléhez közeledve a harmadik találatát szerző Hrisztina Cukala tört meg. A különbségből Keszthelyi Rita faragott egyet immár napsütésben, de centerből a kapuba becserélt Gangl Edinát is felavatták a görögök, így a nagyszünetben 6-3 volt "oda".

A fordulást követően előbb Takács Orsolya használt ki egy létszámfölényes lehetőséget, majd a vb-újonc Szilágyi Dorottya talált be akcióból. Keszthelyi értékesített büntetője pedig azt jelentette, hogy a negyed közepén egyenlített a hazai csapat (6-6). Sőt, egy megúszás után a másik vb-újonc Gurisatti Gréta góljával először vezetett a magyar válogatott, amit nagy lelkesedéssel vett tudomásul a Hajós Alfréd uszoda mintegy ötezres közönsége. Szücs Gabriella találata után pedig újra "robbant" a tribün. A lövéshatékonyság mellett a kapuscsere is segített a nagy talpra állásban, Gangl 80 százalékos védési hatékonyságnál tartott a negyed végén.

A meccs a záró felvonásban ott folytatódott, ahol a harmadik negyedben abbamaradt: Szilágyi is feliratkozott a duplázók közé. A görögök hosszú idő után betaláltak, ráadásul gyors egymásutánban kétszer is, Keszthelyi azonban harmadik góljával válaszolt (10-8). Emberelőnyből zárkózott az ellenfél, de egyenlíteni már nem tudott.

A magyarok pénteken 13.30-kor szállnak vízbe az ötödik helyért.

Az 5-8. helyért:

Olaszország-Ausztrália 18-17 (5-3, 2-3, 1-3, 3-2, 7-6) - ötméteresekkel

A 9. helyért:

Hollandia-Kína 14-7 (2-2, 5-2, 2-1, 5-2)

A 11. helyért:

Franciaország Új-Zéland 9-7 (0-1, 2-2, 5-1, 2-3)

Elődöntő:

Oroszország-Egyesült Államok 20.30

Kanada-Spanyolország 22.00

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×