eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A spanyol Jordi Alba (j) csapattársával, Alvaro Moratával ünnepel, miután gólt szerzett a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Svájc - Spanyolország mérkőzésén Szentpéterváron 2021. július 2-án.
Nyitókép: MTI/AP pool/Dmitrij Loveckij

Kemény Dénes: a lelki tényezők kiegyenlítik az esélyeket az Eb-elődöntőben

A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint a spanyolok teher nélkül léphetnek pályára kedden este, míg az olaszok akkor kerülhetnek bajba, ha a tornán először hátrányba kerülnek.

Kedden este a spanyolok és az olaszok küzdenek meg egymással a döntőbe jutásért a labdarúgó Európa-bajnokságon. Kemény Dénessel, az InfoRádió futball Eb-szakértőjével, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint kiegyenlítettek az esélyek.

Úgy látja, az elmúlt évtizedek egyik legkevésbé tipikus olasz csapata a mostani, mert nem a megszervezett betonvédelemre épít és pár tehetséges játékostól várja elől a csodát. Nem dél-európai, hanem nyugat- vagy közép-európai módon futballoznak az olaszok, és ez a tény játszhat velük furcsa játékot.

„Eddig nagyon jól játszottak, de mostantól csak az eredmény számít, csak tovább kell jutni.

Az olaszok nem voltak ilyen helyzetben még. A belgák ellen oda kellett figyelni a védekezésre, hogy a két gól elég legyen, de a klasszikus olasz továbbjutás tizenegyesekkel vagy 1-0-s győzelmekkel szokott összejönni. Most az elődöntőben viszont beleszaladhatnak olyan helyzetbe, hogy hátrányba kerülnek, ami még nem történt meg velük ezen a tornán” – fejtette ki Kemény Dénes.

A vízilabda-válogatottal háromszoros olimpiai bajnok egykori kapitány szerint a spanyol csapat bátran játszhat, és örül, hogy bejutott az elődöntőbe. A spanyoloknál sok a fiatal tehetség, de nem olyan stabilak és olyan nagy csapatról van szó, mint amelyik Eb-t és vb-t nyert 2010 környékén, emiatt pedig most kisebb rajtuk a teher is – vélekedett.

Kemény Dénes szerint a lelki tényezők kiegyenlítik az esélyeket, 50-50 százalékot ad mindkét válogatottnak.

Hozzátette: Luís Enrique, a spanyol szövetségi kapitány könnyebb helyzetben van, hiszen úgy küldheti ki a játékosait, hogy

örüljenek mindennek, amit a meccs adni fog.

Roberto Mancininek valamivel nehezebb a dolga, de fog találni egy-két olyan játékost, aki nyerőember lehet és eddig nem tündökölt.

Megismételte, akkor kerülhet bajba az olasz csapat, ha nem tudja kezelni, hogy egy-két gólos hátrányba kerül, szemben a spanyolokkal, akik keresztülmentek már több mindenen ezen az Eb-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×