eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya csapatának Firenze közelében tartott edzésén 2018. május 30-án. Olaszország nem szerepel a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/EPA/Claudio Giovannini

Mancini kihagyja az első két meccsük legjobbját

Bár a fogadóirodák szerint a londoni nyolcaddöntő csapatai között van a legnagyobb különbség – a tizenhat csapatot tekintve az olaszok továbbjutására adják a legkevesebb, az osztrákokéra a legtöbb pénzt – a ma este kilenc órakor kezdőd Európa-bajnoki mérkőzés előtt mind a két oldalon hangsúlyozzák: a tizenegyespárbajra is felkészültek a játékosok.

A Squadra Azzurra harminc mérkőzés óta veretlen, tavaly október közepe óta még gólt sem kapott, úgy nyerte meg minden mérkőzését. 2019. szeptember 8., a finnek elleni, 2-1-es tamperei győzelem óta az országhatárokon kívül egyetlen gólt sem kapott, azóta hét mérkőzésen 15 gólt szerzett, s csak egyszer, a lengyelek ellen nem győzött.

Mindezt azért érdemes hangsúlyozni, mert a mostani Európa-bajnokságon a Squadra Azzurra az első három mérkőzését Rómában játszotta, tulajdonképpen hazai pályán, ilyen szempontból az egyenes kieséses szakasz változást hoz. (Biztos, hogy többször már nem is játszanak, ha kiejtik az osztrákokat, következik a portugálok vagy a belgák elleni negyeddöntő Münchenben, aztán, ha folytatódik akkor is az út, visszatér a válogatott Londonba.)

Az olasz források szerint Roberto Mancini Marco Verratti mellett döntött Manuel Locatellivel szemben, azaz nem keres helyet az első két mérkőzés talán legjobb olasz játékosának. A Gazzetta dello Sport szerint a brazil származású Jorginhónak és Verrattinak (várhatóan a kezdő csapat azon két tagjának, aki nem olasz klubban töltötte a szezont) kulcsfeladata lesz a magasan védekező osztrákok elleni labdaszerzésben.

Egyébként nincsen nagy csoda az összeállításban, miután a tornát kezdő tizenegy két rutinos tagja, Florenzi és Chiellini, bár edzett már mindkettő, még nincsen bevethető állapotban. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella, Jorginho, Verratti – Berardi, Immobile, Insigne, így fest majd várhatóan a kezdő tizenegy.

Az osztrákok nagyon lelkesek, Marco Arnautovic még azt is hangsúlyozta az újságíróknak, hogy nem tartanak az olaszoktól. A félig olasz, egyébként németországi születésű szövetségi kapitány, Franco Foda 4-2-3-1-es formációban tervezi pályára küldeni a csapatát, Bachmann – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba – Grillitsch, X. Schlager – Laimer, Sabitzer, Baumgartner – Arnautovic összetételben. A tizenegy játékosból a kapus angol, az ék kínai, a további kilenc mezőnyjátékos pedig német klubban játszotta végig a 2020–2021-es idényt.

Olaszország–Ausztria mérkőzés Londonban, ez az esemény a lapszerkesztőket a nyelvek mixelésére inspirálta. Go Italia Go, írta a Corriere dello Sport, Gemma, Ragazzi, ezt pedig a bécsi Kurier, persze ugyancsak az övéit biztatva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×