eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma
Mason Mount, a Chelsea játékosa ünnepli gólját a Leicester FC elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2019 augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

A Chelsea sztárjai nem játszhatnak az angol válogatottban

Az angol és a cseh válogatott már biztos továbbjutóként játszik egymás ellen a Wembley-ben, míg az egyaránt egypontos horvát és skót válogatottból bármelyik is kizárólag akkor juthat tovább harmadikként, ha megnyeri az esti mérkőzést.

Bukayo Saka lehet az angol válogatott kezdő csapatának meglepetésembere a Wembley-ben. Az Arsenal fiatal játékosa mellett Jack Grealish és Harry Maguire is Gareth Southgate kiválasztottai között van, legalábbis az angol sajtó friss hírei szerint.

A Manchester United középső védőjének sérülése már a múlté, ugyanakkor játékra van szüksége, ehhez pedig ideális alkalom egy olyan mérkőzés, amelynek nincs igazán nagy tétje. Grealish az elmúlt időszakban kevesebb játéklehetőséget kapott, az Eb-n eddig csak a skótok ellen játszott, csereként. A külsejével sokakat David Beckhamre emlékeztető, egyébként nagyon népszerű középpályás számára a csehek elleni találkozó jó alkalom arra, hogy javítsa a csapaton belüli pozícióját.

Southgate a sajtótájékoztatón kiállt a kritizált Harry Kane mellett, inkább sejtetni engedte, mint kimondta, hogy a csapatkapitány ezen a mérkőzésen is játéklehetőséget kap. Mason Mount és Ben Chilwell, a két Chelsea-futballista biztosan nem játszik majd, mivel a skótok elleni találkozó végén összeölelkeztek klubtársukkal, az azóta koronavírussal diagnosztizált Billy Gilmourral. Mindketten negatív tesztet adtak, s nincsenek panaszaik.

Az angolok is számolgatnak,

azt, persze, nem nehéz kimatekozni, hogy ha nem győzik le a cseheket, csak másodikok lesznek a négyesben.

Ez viszont azt jelentené, hogy a D csoport másodikjaként az E csoport másodikjával néznek majd szembe, ez lehet akár a spanyol válogatott is. Viszont, ha megnyerik a csoportot, az F csoport másodika következik, ami lehet a francia, a német, a portugál vagy akár a magyar válogatott is.

Glasgow-ban a Tartan Army már hangol a skótok elleni találkozóra. A skótok soha nem látott lehetőség előtt állnak: nagy tornán még egyszer sem jutottak tovább a csoportjukból. Ugyanakkor az ellenfél, a világbajnoki ezüstérmes számára is nagy a tét: óriási csalódást keltene Zágrábtól Splitig, ha az Oroszországban erején felül teljesítő válogatott ilyen korán kiesne. Luka Modric azt mondta a torna előtt, hogy értse meg mindenki, nem tudnak minden tornán érmet nyerni – de a szurkolók számára a legjobb 16 közé jutás a minimum.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×