INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

labdarúgás

foci-eb

euro 2020

közlekedés

közösségi közlekedés

bkk

Magyar szurkolók a Puskás Arénánál 2021. június 15-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára ezen a napon.

Magyar–francia: így (nem) lehet közlekedni szombaton a Puskás Aréna közelében

Infostart

Szombat délután 15 órától játssza a magyar válogatott a második, Franciaország elleni csoportmérkőzését a budapesti társrendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon. A BKK járatsűrítésekkel készül, egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti Szurkolói Zónát. A környéken jelentős lezárásokra kell számítani, ezért aki csak teheti, válasszon más útvonalat úti célja eléréséhez.

Kedden játszotta első Eb-csoportmérkőzését a magyar válogatott a Puskás Arénában. A BKK köszöni a fővárosban közlekedők megértését, amiért igyekeztek alkalmazkodni a meccs és a szurkolói vonulás miatt megváltozott forgalmi helyzethez – és a folytatásban is kéri az érintettek türelmét.

A Puskás Aréna környezetében ezúttal is útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére. Aki tudja, ismét jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR-alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat.

A szombati rendezvény ideje alatt

a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan már délelőtt 11 órától várhatóan 19 óráig jelentős közúti korlátozásokra kell számítani.

Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos – igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket – áll a közlekedési központ közleményében.

Akinek lehetősége van rá, szombaton – ha nem meccsre vagy a Szurkolói Zóna (Fan Zone) helyszínére megy – az utazása során kerülje el a Puskás Aréna és a Hősök tere környékét, illetve a környező útvonalakat. Aki a mérkőzés előtt vagy után Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie: az M3-as metró, a 14-es és a 69-es villamos segíthet közelebb kerülni az úti célhoz – teszik hozzá.

 • Mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalog közelíthető meg.

 • A BKK munkatársai folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges további járatsűrítést bevezetni.

A szervezők ezúttal is kérik, hogy aki tudja, még a meccs előtti napon, pénteken vegye át a karszalagot. Az UEFA EURO 2020 alkalmazásban további hasznos információk találhatók a stadion elérhetőségéről és a védettség igazolásáról is.

A Puskás Arénába a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni legkorábban a mérkőzés előtt három órával.

A szervezők arra is kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a stadionhoz, emlékeztet a BKK.

A Puskás Aréna környezetében várhatóan délelőtt 11 órától lezárják a közúti forgalom elől:

 • teljes Verseny utcát,
 • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
 • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
 • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
 • a teljes Istvánmezei utat, valamint
 • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat

a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út.

Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után –, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park, valamint a Stefánia út / Thököly út megállókban is.

A forgalomkorlátozások miatt előreláthatóan 11 órától számottevő változásokra kell számítani:

 • a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 110-es, 112-es, 133E autóbuszjáratok,
 • aDózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok,
 • továbbá a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

Ugyanakkor kérik, hogy mindenki figyelje a tájékoztatókat, a részletekről és forgalmi változásokról a BKK folyamatos hír ad – ígérik.

A jegy- és bérletvásárlást a BKK szombaton a megszokott nyitvatartási idővel biztosítja a Keleti pályaudvari ügyfélközpontban (19 óráig), valamint a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson lévő pénztárnál (18.30-ig). Emellett a Keleti pályaudvarnál tizenkettő, a Puskás Ferenc Stadionnál öt rendszeresen fertőtlenített BKK-automata üzemel. A metróbejáratok legforgalmasabb helyein lévő automatáknál a meccsnapokon a BKK munkatársai készséggel segítenek a vásárlásban vagy a tájékozódásban. A jegy- és bérletvásárlást a BKK a Szurkolói Zóna bejárata közelében is biztosítja: az Olof Palme sétányon BKK mobil értékesítési pont üzemel a meccsnapokon 15 és 23 óra közötti nyitvatartással. A legközelebb eső értékesítési pontot a Pontkereső oldalon érdemes megkeresni.

Végezetül kiemelik: a közterületeken lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani, ellenben a közösségi közlekedés használatakor, valamint

a zárt helyiségekben – így a metróállomásokon – változatlanul érvényben van a maszkviselési szabály.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Szilvágyi Sándor

Életének 57. évében vasárnap este elhunyt Szilvágyi Sándor Artisjus- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018