eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A dán játékosok összekapaszkodnak a pályán, mielőtt folytatódik a dán Christian Eriksen összeesése és kórházba szállítása miatt félbeszakadt mérkőzésük Finnország ellen, amelyet a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszanak Koppenhágában 2021. június 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Stuart Franklin

Drámai szavak: Eriksen meghalt, mi hoztuk vissza

Kiderült az is, hogy mit mondott a szövetségi kapitánynak a játékos a kórházból.

Újabb részleteket osztott meg a dán labdarúgó-válogatott stábja Christian Eriksen összeeséséről a finnek elleni szombati Európa-bajnoki mérkőzésen. Morten Boesen csapatorvos arról számolt be, hogy a futballistának hirtelen szívmegállása volt, és „meghalt”, de sikerült visszahozni.

„A defibrillátorral sikerült visszahozni. Elég gyorsan történt. Azt nem tudom, hogy mennyire voltunk közel ahhoz, hogy elveszítsük.”

Az orvos szerint az eddigi vizsgálatok alapján biztató a helyzet, ám erre nincs még magyarázat, hogy mi vezetett a szívleálláshoz.

Eriksen állapota stabil, de további vizsgálatok miatt még a kórházban marad.

A dán válogatott játékosai videokonferencia segítségével beszéltek kórházban lévő társukkal vasárnap reggel. A szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand elmondta, hogy mit is mondott Eriksen a többieknek:

„Nem emlékszem túl sok mindenre, de jobban aggódom miattatok, srácok, ti hogy vagyok? Szerintem rosszabbul, mint én"

– ezt mondta a kórházból Eriksen, hozzátéve, már úgy érzi magát, újra edzhetne.

„Ez tipikus Christian, de jó volt mosolyogni látni” – mondta Hjulmand.

„Jó hangulatban volt, ez pedig nagy megkönnyebbülés nekünk a bizonytalanság után" - tette hozzá.

A szakvezető szerint a válogatottnak nem lett volna szabad visszamennie a pályára Finnország ellen az esetet követően. A meccset végül a finnek nyerték, az újrakezdés után egy gólt fejeltek, a dánok pedig kihagytak egy büntetőt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×