eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk
ROME, ITALY - JUNE 11: Lorenzo Insigne of Italy scores their sides third goal during the UEFA Euro 2020 Championship Group A match between Turkey and Italy at the Stadio Olimpico on June 11, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Nyitókép: Photo by Claudio Villa/Getty Images

Könnyed győzelemmel kezdték az Eb-t az olaszok

Roberto Mancini együttese a góltalan első félidő után háromszor is betalált a törököknek a labdarúgó Európa-bajnokság római nyitó mérkőzésén.

A mérkőzés előtt látványos megnyitóünnepséggel vette kezdetét a koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról idénre halasztott összeurópai kontinenstorna. A felvezetésben előbb fúvószenekar, majd égbe emelkedő dobosok, végül a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli szórakoztatta a közönséget Puccini: Nessun Dorma című művével.

A mérkőzés első negyedórája aztán nem sok szórakozást nyújtott, a betömörülő és kontrákban bízó törökökön nem találtak fogást a 27 tétmérkőzés óta veretlen olaszok. A 18. percben Insigne tekerése jelentett veszélyt, majd négy perccel később egy szögletet követően Chiellini fejesénél már bravúrt kellett bemutatnia Cakirnak. A folytatásban megélénkült ugyan a mérkőzést uraló olaszok játéka, de újabb nagy gólhelyzetet a szünetig nem tudtak kialakítani.

A fordulás után az 52. percben a csereként beállt Ünder révén megszületett a törökök első kaput eltaláló lövése, sokáig azonban nem örülhettek ennek: Demiral szerencsétlen öngóljával egy perccel később már a továbbra is hatalmas fölényben futballozó olaszok vezettek. A Squadra Azzurra bár nem gyakran talált rést a török védelmen, de hatvan perc után már 21 kapura lövésnél járt, igaz, ennek többségét blokkolták, vagy célt tévesztett. A 66. percben a második hazai találat végleg eldöntötte az összecsapást, amelyen a nyomasztó olasz fölény még egy gólt eredményezett, így végül rendkívül sima és könnyed győzelemmel rajtolt Roberto Mancini együttese.

Az olasz együttes immár 28 mérkőzés óta veretlen és sorozatban kilenc találkozón győzött, ezeken pedig gólt sem kapott.
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×