eur:
400.1
usd:
367.46
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz
Nyitókép: Pixabay

Geopolitikai kihívások miatt menesztették az Orosz Olimpiai Bizottság elnökét

Vlagyimir Putyin erősíteni akarja az orosz nemzeti sport szuverenitását.

Lemondott Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke.

A vívóként négyszeres olimpiai bajnok vezető indoklásként annyit mondott, hogy az ország geopolitikai kihívások előtt áll, és minden területen optimalizálnia kell az irányítást, így az élsportban is. Dmitrij Csernisenko miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy az olimpiai bizottság új vezetésének hatékonynak kell lennie.

"Vlagyimir Putyin elnök elrendelte, hogy erősíteni kell a nemzeti sport szuverenitását, és mivel az ötkarikás mozgalomra nem a legjobb idők járnak, Oroszország sportos együttműködésre törekszik a baráti országokkal" - fejtette ki.

Pozdnyakov 2018 óta volt a számos doppingügyben érintett Orosz Olimpiai Bizottság elnöke. Az Ukrajna elleni háború miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly felfüggesztette orosz tagszervezetét, és az orosz sportolók a párizsi játékokon is csak semlegesként indulhattak.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig
Aréna

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságba kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×