eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
Nyitókép: kajakkenusport.hu

Kajak-kenu vb - Ezüstérmes a magyar vegyes kajaknégyes 500 méteren

Az Ujfalvi Laura, Opavszky Márk, Kőhalmi Emese, Balogh Gergely összetételű vegyes kajaknégyes ezüstérmet szerzett 500 méteren vasárnap az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

A kora délutáni program nyitányán női K-1 200 méteren Rugonfalvi-Kiss Janka újonc létére óriási csatát vívott a dobogóért, a 20 éves versenyző a televíziós felvétel alapján végül mindössze hat ezredmásodperccel maradt le dán riválisa mögött a bronzéremről. Később a magyar szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendezők azonos időnek tekintik a két versenyző eredményét, így Bolette Nyvang Iversen és Rugonfalvi-Kiss is bronzérmet kap.

A férfiaknál ugyancsak a sprinttávon a párosban többszörös világbajnok Birkás Balázs hasonlóan izgalmas befutó részese volt, s a szegediek Európa-bajnoka a negyedik helyen zárt.

A női kenukettesek legrövidebb távján Horányi Dóra és Takács Kincső volt érdekelt, előbbi délelőtt már szerzett egy ezüstérmet Hajdu Jonatánnal a vegyes párosok 500 méteres döntőjében. A magyarok végig a középmezőnyben haladva az ötödik helyen értek célba.

Hajdu Jonatán immár négyszeres vb-ezüstérmesként térdelt hajóba a férfi kenu egyesek sprintszámában, ahol azonban nem volt esélye az újabb medálra, és végül ötödik lett.

A versenynap középső része két új számmal zárult Üzbegisztánban, méghozzá a négyfős vegyes egységek 500 méteres küzdelmeivel. Elsőként a kajakosoknál Ujfalvi Laura, Opavszky Márk, Kőhalmi Emese és Balogh Gergely ült hajóba a fináléban, közülük Kőhalmi szombaton a magyar küldöttség eddigi egyetlen aranyát szerezte meg K-1 1000 méteren. A magyar kvartett remekül beosztotta az erejét, végig dobogós helyen haladt, és végül csak a fehéroroszok tudták megelőzni mintegy fél hajóhosszal.

A kenusoknál Balla Virág, Bragato Giada, Kollár Kristóf és Juhász István volt érdekelt a nyolccsapatos döntőben, és bár volt esélye az éremre, ötödikként zárt.

A szamarkandi vb programja magyar idő szerint 13.04 órakor folytatódik az 5000 méteres döntőkkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×