eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
Takács Kincső és Hajdu Jonatán a mix kenu kettesek 500 méteres versenyének előfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kajak-kenu vb - Takács Kincső és Hajdu Jonatán ezüstérmes C-2 500 méteren

Takács Kincső és Hajdu Jonatán vegyes párosa ezüstérmet szerzett C-2 500 méteren vasárnap az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

A vb zárónapján sűrű a magyar program, mivel a 15 döntőből csak egyben nincs érdekeltség. A sort éppen ez a szám nyitotta meg Fejes Dániellel, aki a kenu egyesek 500 méteres B döntőjében térdelt hajóba. A kétszeres olimpikon - aki Adolf Balázzsal ezüstérmet ünnepelhetett szombaton C-2 1000 méteren - hetedikként zárt a kllencfős versenyben, így összesítésben 16. lett.

Női C-1 500 méteren Bragato Giada következett, aki szombaton második lett 1000 méteren. A 25 éves tiszaújvárosi Európa-bajnoknak nem sikerült jól a rajtja, és végig a mezőny hátsó felében haladva a kilencedik, utolsó helyen ért célba.

Kurucz Levente a K-1 500 méter fináléjában volt érdekelt. A jó kezdés után féltávnál kissé visszaesett, a nagykanizsai sportoló végül hatodik lett.

Kiskó Réka és Szegedi Angelina személyében egy felnőtt vb-újonc duó ült hajóba a női K-2 200 méteres döntőjében. Az utánpótlás korosztályban világbajnok egység remekül helytállt, és nagyszerű versenyzéssel a negyedik helyen zárt.

Jóval rutinosabbnak számított - legalábbis külön-külön - Takács Kincső és Hajdu Jonatán vegyes párosa C-2 500 méteren: előbbi Párizsban olimpiai döntős és tíz éve világbajnok volt, utóbbi pedig három vb-ezüsttel büszkélkedhetett, a hónap elején pedig negyedik lett az ötkarikás játékokon. Üzbegisztánban kiválóan kapták el a rajtot, féltávnál még egyértelműen vezettek, ám a cél előtt lehajrázta őket a semleges színekben indult orosz Alekszej Korovaskov és Jekatyerina Sljapnyikova, így ezüstérmet nyertek.

A szamarkandi vb programja közép-európai idő szerint 11.04 órakor folytatódik, további kilenc magyar érdekeltségű döntővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×